IN MEMORIAM

divendres, 20 de gener del 2023

Passió per les marques.

     Ens trobem ja en la campanya 2023. Després de la finalització de la V Gala de Dorsal 19 es pot dir que va començar una nova temporada que finalitzarà quan comence al VI Gala de Dorsal 19.

Vam veure, a vegades amb sorpresa i estupor, els premis que es van donar i quins van ser els mèrits reeixits per a aconseguir-los, i ens preguntem; jo també podré? podré ser jo l'any que ve un d'ells? I, la resposta no pot ser una altra que, sí.

Però temps hi ha per a anar parlant d'això, i els que van acudir ja tenen una idea de per on “van els tirs”, lo que ja ha començat i on ja podem col·locar els noms, de moment provisionals, és en les millors i pitjors marques.

Comencem amb les marques del 10k el diumenge passat a València i amb dos dorsaleros, Màximo i Xaro. Un amb la millor marca i un altre amb la pitjor, això acaba de començar.

  El ball de millors i pitjors marques de la temporada en Dorsal 19 ha començat, el 10k ja está en marxa i la mitja de Santa Pola el diumenge que ve dona el senyal d'eixida a les marques en mitja, no aplicarem la marca oficial perquè seria injust, aixi com només aplicarem les marques realitzades en circuits homologats. Hi ha corredors que no entenen que es premie la pitjor marca però un club també es mesura per la diferència entre la millor i pitjor marca ja que com més gran siga eixa distància major varietat de corredors pot existir.

     Perquè així és el món de la carrera a peu; amb millors i pitjors marques, i nosaltres estem en ell. Més per això mateix és bell, i cal prendre eixa bellesa i alegrar-se.

Succeeix en molts aspectes de la vida i per tant en la carrera a peu també, es tracta de la por escènica, en la carrera a peu se sol donar en les carreres homologades ja que aquestes solen tindre a molts més corredors i espectadors. Qualsevol cosa que succeïsca en aquestes carreres se'ns multiplica.

Hi ha corredors que assumeixen aqueixa pressió de l'ambient i la d'anar per aqueixa millor marca, i es fan millors, la seua força es multiplica. Senzillament gaudeixen en la carrera i lluny d'acovardir-se corren millor.

Són diversos els aprenentatges que podríem traure d'aquests corredors, que van des de la fortalesa a la tenacitat, i des del respecte fins a l'exemple per als altres corredors.

No obstant això, si haguera de quedar-me amb alguna cosa, seria amb la seua passió, Les ganes d'anar per totes, de sentir que cada quilòmetre és clau i de jugar-se el tot pel tot en els últims metres, com si els fora la vida en això. Passió per a entrenar cada dia. Passió per barallar amb el crono i guanyar-ho. Passió per a acceptar que hi ha moments que passen amb sang, suor i llàgrimes, també de felicitat, com ha de ser. Una passió que parla de l'esport i, sobretot, de la vida, que necessita reunir unes condicions per a poder esprémer aqueix talent al màxim i gaudir així de l'essència més pura de la carrera a peu, perquè les mitjes tintes no solen acabar en victòria ni en marques personals.

I, sobretot, saber que no és el mateix guanyar que tindre tot fet. Encara hi ha molta faena per fer.



10k Ibercaixa 

MAXIMO FOLQUES LORENTE          00:36:02         

RAUL TAMARIT SERESOLA                 00:37:19         

FEDERICO JOSE SERVER COSTA      00:39:17         

GUILLEM MARTINEZ SENDRA          00:40:29         

MARIA ROSA GARCIA GONZALEZ   00:42:27         

VICENTE ARBONA CARAVACA          00:47:00         

MARIA BONDIA ORTOLA                    00:50:00

JAVIER SIMÓ ARBONA                          00:51:46         

XARO SENDRA SENDRA                        00:59:01          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada