IN MEMORIAM

divendres, 7 de setembre del 2018

III Marjal de Gandia, el 20K


Molt bé, ja només ens queda afegir a tota la informació que ja hem donat com són els 20K de la III Marjal de Gandia. És molt senzill, només afegirem el pas per Xeraco i el seu Marjal i d'esta manera afegirem els cinc quilòmetres al circuit del 15K. 


En la imatge es pot veure en roig qual és l'afegit i on es va a produir el canvi.
Si ens hem pres la molèstia de llegir les entrades d'este blog ja tindrem un coneixement de tot el que ens rodejara durant tot el trajecte de la III Marjal de Gandia, només ens faltara conéixer un poc el monument més significatiu del Grau de Gandia i el lloc exacte dels avituallaments.
Però anem a eixe monument que tantes veiem haurem vist al passar i del que mai ens hem parat a pensar en la importància que té, no és un altre que l'església de SAN Nicolás.
Passarem per davant d'ella tot just eixir, quan en les nostres cames no haurem recorregut ni el primer quilòmetre, la veurem just quan comencem a creuar pel pont de fusta que ens brindara la primera visió del port pesquer, es quedara a la nostra dreta rodejada de pins.
S'inaugura en 1962 però el seu projecte es redacta en 1959 per l'arquitecte Gonzalo Echegaray Corda i els enginyers Eduardo Torroja i Jaime Nadal, fins ací pareix que res s'ix del normal.
Però si ens diuen que Eduardo Torroja va ser potser el màxim especialista mundial del seu temps en construcció en formigó i que va voler demostrar en la construcció de San Nicolas que la tècnica del formigó amb acer pretesat era l'adequada per a este tipus d'estructura començarem a interessar-nos en l'edifici.


Posseïx planta lleugerament trapezoïdal, per a emfatitzar la perspectiva cap al presbiteri i l'estructura de la coberta i els tancaments laterals està constituïda per dos grans làmines plegades que es recolzen en els murs de la fatxada principal i l'altar. Des de l'interior l'estructura de tancament i coberta pareix estar en l'aire ja que cap dels panells laterals arriba fins el sòl. A l'estar la coberta interrompuda en la lluerna la sensació d'ingravitació és encara major. Donada la complexitat del projecte constructiu i lo nou de la tècnica utilitzada, unes quantes empreses constructores importants de l'època no es van atrevir a executar els treballs.
Un monument que val la pena conéixer, un bon moment és després d'esmorzar ja que haurem de passar just per davant.


Passem ara als avituallaments, seran quatre per als 20K i tres per als 15K.
El primer es troba ubicat en la ultima font de passeig marítim, just en la xicoteta rotonda on es dóna per acabat el passeig i comencen les dunes.

1er Avituallament
El segon avituallament, pa el 20K és una font i es troba situada a Xeraco en la xicoteta plaça que ens trobem en l'entrada de Xeraco i que podem veure perfectament en la imatge.

2º Avituallament 20K
El tercer avituallament dels 20K coincidix amb el segon avituallament dels 15K i esta situat quan els corredors del 15K isquen de creuar la Marjal de Gandia junt amb un tossalet al costat de la via del tren. Coincidix amb la unió dels dos circuits. Ho tindrem senyalitzat i estarà format per botelles d'aigua de litre i mig. En la imatge es pot observar molt bé qual és la seua ubicació.

2º avituallament 15K i 3º 20K
Anem amb l'últim avituallament, este es troba situat en la zona de l'ullal de l'Estany, just després de passar-ho i davant de l'alqueria del Duc, una ultima parada abans de tornar al Grau que ens ha de servir no sols per a disfrutar d'este bell entorn sinó Per a recordar un recorregut que si el temps acompanya no ens deixara indiferents.


Per a acabar, recordar les direccions.
Centre Esportiu Municipal Grau Gandia.
Piscina coberta.
Carrer de la Goleta, s/n, 46730 Grau i Platja, València.
I per a l'esmorzar:
El Charro.
Restaurant.
Carrer Verge, 4, 46730 Grau i Platja, València.
I ademes cal posar el despertador en hora per a estar allí a les 07:15 per a començar a córrer a les 07:30 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada