IN MEMORIAM

dijous, 6 de setembre del 2018

III Marjal de Gandía, 15K


Si volem en la III Marjal de Gandia, si realment volem recórrer i conéixer la Marjal de Gandia, el recorregut de 15 quilòmetres és el nostre circuit perquè coneixerem tota la platja de Gandia i ademes ens endinsarem en la Marjal. 


Els que vam tindre la sort de recórrer-lo l'any passat ja sabem com ens resulta de complet, i com ens van resultar d'agradable cada un dels seus quilòmetres.
La Marjal de Gandia, hem de recordar que forma part de la coneguda com la Marjal de la Safor, que engloba també a la de Xeraco que recorreran els que s'atrevisquen amb els 20K, però ja serà una altra història que narrarem demà.
En concret, la marjal de Gandia és una zona humida desenrotllada en una plana costenera i que en general presenta poca profunditat, l'aportació d'aigua prové de les aigües subterrànies, aque afloren en la superfície a través d'ullals.


El recorregut transcorre també per la zona de l'Ullal de l’Estany, un entorn que es recupera i que a tornat al seu estat inicial, doncs s'han eliminat una gran quantitat d'espècies invasores tant de fauna com de flora que havien degradat l'hàbitat per a afavorir el desenrotllament de la tortuga mediterrània, el carranc de riu i el samaruc.
Recorrerem també la senda que recorre tot l'ullal, passarem per les passarel·les de fusta, veurem l'observatori d'aus i tota la zona d'observació per a eixir d'allí per l'Alqueria del Duc.


L'Alqueria del Duc és un edifici fortificat amb tres troneres i una torre sentinella en els seus cantons, va ser contruida en el segle XIV i va ser la residència d'estiu dels Ducs Reials, com a dada curiosa es pot destacar que la Duquessa la senyora Juana Fernández de Còrdova va oferir en l'Alqueria del Duc una berenar-sopar a l'Emperadriu Margarita d'Àustria durant la seua estada a Gandia (1666) en la qual es van servir deu i set exquisits plats. Hui se seguix amb la tradició perquè hui l'alqueria s'ha convertit també en un centre on s'impartixen classes de cuina.
Només amb esta breu explicació ja ens podem donar compte que la III Marjal de Gandia no és només un entrenament físic sinó que ens pot servir perquè coneguem una part del nostre entorn a què podrem tornar quan vuegem entrenar i disfrutar d'uns paratges diferents dels nostres llocs habituals d'entrenament.


Ara, només ens hem d'esperar a demà per a conéixer el circuit de 20K i així poder triar. Si amb els dos circuits ja ho tenim clar el millor és que posem en el nostre navegador estes dos adreces:
Centre Esportiu Municipal Grau Gandia.
Piscina coberta.
Carrer de la Goleta, s/n, 46730 Grau i Platja, València.
I per a l'esmorzar:
El Charro.
Restaurant.
Carrer Verge, 4, 46730 Grau i Platja, València.
I ademes cal posar el despertador en hora per a estar allí a les 07:15 per a començar a córrer a les 07:30 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada