IN MEMORIAM

dissabte, 18 de juliol del 2009

LA MITJA EN LA 2008-2009.

Hui començarem a parlar del que mes ens agrada, de carreres. La ½ MARATÓ, és sense cap dubte la distància que mes correm en tota la temporada ja siga en asfalt o en muntanya, és la nostra carrera per excel·lència.
Solem començar les Mitges al Juliol, i ho fem en una homologada com és la de Rubielos de Mora però no és fins al mes de setembre quan realment comença la temporada, Terol, Alcalans i un llarg etc… que ens porta a córrer més de 30 Mitges.
En la temporada que acaba de finalitzar, si mirem les marques i pensem que la nostra marca personal és el que mes ens alegra i ens demostra que la nostra forma va millorant, resulta que per les dades que tinc esta temporada ningú a pogut realitzar el seua marca personal, la qual cosa ens diu que no hem tingut moltes alegries amb les marques realitzades, per tant podríem dir també que ha sigut una temporada trista.
Trista, sol en les marques ja que han sigut moltes les alegries que ens hem portat gràcies a les Mitges Maratons, hem viatjat i vist ciutats diferents com Còrdova, Valdepeñas, Motril, Múrcia, Terol, Granollers, Almeria, Mora de Rubielos, Rubielos de Mora, Valls, Calataiud, Cunit, Barcelona i moltes mes que hem corregut en la nostra comunitat, i que han sigut l'excusa perfecta per a eixir els caps de setmana i fer un poc de turisme i així poder conéixer millor el nostre país i la nostra comunitat.

Un any mes ha sigut Carlos Siscar el mas ràpid en els 21097 metres, a més ha sigut l'únic a baixar dels 80 minuts, una marca que tots sabem que és complicada de realitzar però tenim alguns corredors que són capaços d'estar per davall i que esta temporada no l'han aconseguit, carreres tenim en la comunitat que tenen uns circuits perfectes per a poder córrer ràpid, sol un exemple La Mitja de València, alguns exemples de corredors que poden baixar d'1 h. 20 m., Enrique Llambies, Pascual Company o el mateix Dario, també ho pot fer Carmen, llavors que ha succeït perquè només Bay hi haja estat per davall dels 80 minuts? .
No se si pot ser una falta de motivació o que l'esforç és massa gran, siga com siga esperem que la temporada que ve troben la motivació i les ganes d'entrenar suficients per a tindre mes corredors per davall d'eixos 80 minuts.
Els 80 minuts és una barrera com hem vist difícil de passar però baixar dels 4 minuts el quilòmetre també ho és, i a ací és on podem dir que tenim molts representants, les marques realitzades esta temporada per davall de 4 minuts el quilòmetre han sigut moltes i realitzades per molts corredors, és ací on els nostres corredors dominen la distància, els corredors que anomenem anteriorment no els costa baixar d'1:24:23, ho fan constantment i pareix que vagen a ritme.

Els 90 minuts són de la mateixa manera una barrera, corredors que la ronden tenim també prou, Pascual Sendra, Alberto, Vicent, Mas, Fernando i algun mes que va de vacacions a l'hora i mitja com és Vicent Sendra.
Baixar de cinc minuts el quilòmetre en una Mitja pot paréixer fàcil però arribar a eixa primera vegada costa molt de sacrifici, de seguida ja s'acostuma un i és mes fàcil, esta temporada en este sector tenim instal·lats a molts corredors, tenim als que els costa baixar com el Blanco o Curi, tenim a més als que no els costa res com, Laura, David i Arbona.
De la mateixa manera hem tingut estrenes en la distància com el de Cristina i algunes estrenes que s'estan fent de pregar com el de Ramón però açò ja serà en esta temporada.


No podria deixar de parlar de La Mitja Marató sense parlar de La Mitja de Muntanya, ací les marques no tenen importància només d'acabar-les ja estem contents, sol dos corredors tenim, David i Chimo però tenen molt d'entusiasme ja que procuren acudir a totes les carreres a què tenen oportunitat, és esta una especialitat molt dura que requerix tindre unes cames molt fortes i sobretot una forta força de voluntat ja que als corredors ens costa molt caminar, i en la muntanya és normal haver de pujar al pas.
L'important en esta temporada ha sigut que hem tingut representació en cada un dels escalons de La Mitja Marató esperem que en esta temporada continuem igual i que puguem disfrutar d'esta distància.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada