IN MEMORIAM

diumenge, 28 de novembre del 2010

DOS MANERES.

        Quan ja han passat set dies des de les Mitges de València i Gandia, ja no quedara ningú que no sàpia els temps que es van realitzar en elles, ja no hi haurà ningú en Dorsal 19 que no sàpia que la millor marca en Mitja Marató va ser millorada i que desgraciadament la pitjor també, ja no quedara en el club ningú que no sàpia que vam tindre també dos corredors que es van estrenar en este món de les Mitges maratons, eu sabem tot sobre el cap de setmana passat i ara ens toca conéixer-ho.

Esbrinem el que va succeir a Gandia i València.
En principi com en moltes altres ocasions tenim dos idees diferents, entrenar i competir. Dos formes d'organitzar la carrera que es forgen en dos carreres desiguals una homologada i una altra no. Dos festes de l'atletisme popular on ens sentim sempre rodejats d'amics i companys.

A Gandia estaven tots els corredors de la Marina i la Safor, estàvem per tant en família com en la Volta a la Marina, estàvem en la nostra llar, a València estaven tots els companys que hem anat coneixent a través dels anys, des que vam començar a córrer en Alcasser, Canals, Sagunt, Paiporta i València, companys, amics i rivals que ja ens guanyaven quan érem seniors i després en veterans A i B continuaven passant per meta davant de nosaltres i ara quan som tots veterans C o tal vegada ja D ens continuen mostrant la seua esquena en totes les carreres i és que en la Mitja de València estava el nostre passat i també el nostre present i a Gandia estaven els nostres companys de carrera habituals els que coneixem no sols de córrer sinó d'organitzar, preparar, esmorzar i sopar, això si, sempre amb les sabatilles posades, en fi dos carreres a les què calia acudir i que per desgràcia es corrien en el mateix dia i Dorsal 19 va repartir els seus corredors. 

Els interessats a conéixer el seu estat real de forma a València i els que volien entrenar i esperar a Benidorm a Gandia.
I vam complir, a València, carrera homologada, millor marca i pitjor marca així com una inauguració en Mitja, perfecte. A Gandia, entrenaments d'alt nivell amb molt bones sèries i ritmes de marató en molts cronos i també un estrene en la distància.

Així que dos bones carreres unides pel vent que en alguns llocs ens ajuda i en altres ens molesta, que molesta més als que volien anar ràpid i que només refresca als què entrenaven.
Vam tindre dos marques importants, Pascual Company rebaixa i Gerardo Ortola augmenta els temps en els dos rècords de Mitja Marató i és que per primera vegada esta temporada s'abaixava dels quatre minuts el quilòmetre, ja som sub.-quatre i Pascual entra per primera vegada en la llista de marques d'esta temporada i ho fa realitzant la seua marca personal el que ens demostra que esta realitzant un bon entrenament i que els seus temps aniran baixant, esperem que baixar d'1:20 siga un objectiu assequible i que enguany ho puguem veure en Dorsal 19.
L'altra marca que es va batre va ser la pitjor i va estar en les cames de Gerardo que després de quasi un any sense poder entrenar en les condicions necessàries torna a les carreres de llarga distància i ho fa amb una marca per davall de les 2 hores que el fiquen per merits propis en les llistes de Dorsal 19 i que ens agradaria que ja no es moguera en tota la temporada però Dorsal 19 compta amb corredors capaços de batre-la en quant troben una carrera homologada en la que poder demostrar els seus coneixements en la carrera a peu.

Dos fets més realcen el passat cap de setmana, dos estrenes, així que donem la benvinguda a este boig món de les Mitges Maratons als dos vèrtexs del nostre club, en una punta el més jove i en l'altra el més veterà, si ens estem referint a Mykhaylo Koval i Ramon Alemany
Mykhaylo entra en un món que li és desconegut perquè sempre hi ha estat en carreres curtes i ara experimentara sensacions noves pues ja heu deia Emil Zatopek “si vols una carrera corre els cent metres, si vols una experiència corre una marató”  i és que amb les Mitges s'entra en l'hàbitat de la soledat del corredor de fons, ja heu vora i heu disfrutara.
Ramon ha arribat a les Mitges tranquil·lament, sense presses, a la seua hora, quan el seu cos ha estat d'acord amb la seua ment, ha esperat que tot estiguera en el seu lloc, el seu estat de forma i el seu anim, i per fi ha arribat a les Mitges i li va hi ha costar eixir ja que es queda un atrapat en els 21097,50 metres, esta ja tancat en una gàbia immensa perquè ens trobem en la zona d'Espanya amb més Mitges Maratons, on va hi ha poder triar entre tot tipus de Mitges i localitats. Ramon té la mentalitat d'un corredor de fons.


Valencia
Pascual Company, 01:21:10.
Mykhaylo Koval, 01:31:36.
Alberto Pons, 01:34:00.
Gerardo Ortola, 01:51:22.

Gandia.
LLANBIES SENDRA, ENRIQUE        1:25:35       
SALA FERRER, CARMEN                           1:26:27       
SISCAR BAY, CARLOS                    1:26:29       
SENDRA FRANQUEZA, VICENTE    1:33:32       
SENDRA FRANQUEZA, JOSE PASCUAL   1:35:32       
WOODALL, TONY                                     1:36:00       
VICENS PASTOR, FERNANDO                  1:39:17       
SALA GONZALEZ, VICENT              1:41:23       
ARBONA ESCRIVA, JUAN JOSE     1:41:23       
MENGUAL COTS, CARLES V.            1:46:20       
BOLTA NAYA, JUAN BAUTISTA     1:50:23
CERESOLA PIERA, FRANCISCO       1:51:59
ALEMANY SENDRA, ROMON          1:57:34

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada