IN MEMORIAM

diumenge, 28 d’agost del 2011

L'ou o la gallina?.


Després d'una setmana de relax i de descans que ens ha servit per a recuperar forces per a poder afrontar setembre amb les piles carregades, tornem al blog i a córrer. Però saludem abans a tots els corredors.
Ara que afrontarem la part més important de la nostra preparació és convenient que sapiem diferenciar entre l'ou i la gallina, perquè quan realitzem un bon entrenament pensem que estem en un bon estat de forma. Al contrari, si una sessió d'entrenament no ens ix com teníem pensat o tenim un rendiment inferior a les nostres expectatives interpretem que no anem pel bon camí i que estem perdent la nostra forma.

Però, durant la preparació d'una carrera succeïx sovint que s'alternen bons entrenaments amb altres que no són tan brillants, i açò no ho devem interpretar com una perduda de forma,  pel que no ens devem ni preocupar ni deprimir.
L'alternança de sensacions és un aspecte normal durant un cicle d'entrenament. L'evolució de la condició física avança sempre a un ritme irregular, alternat i discontinu.
Molts de nosaltres no entenem estes situacions de la manera adequada, i condicionem l'èxit de la nostra preparació a l'entrenament que acabem de realitzar, i com a conseqüència tenim tendència a variar el nostre entrenament.
M'explicare millor, quan tenim a la vista un entrenament o una carrera que considerem que serà dur ens preparem per a això i evitem cansar-nos molt els dies anteriors i recorrem menys quilòmetres, no sols el dia abans sinó els tres o quatre dies anteriors, reaccionem igual que davant d'una competició, que si que s'ha de fer.
Però si reaccionem així moltes vegades durant una preparació perdem entrenaments que a la llarga ens faran  disminuir considerablement el rendiment final de tota la preparació.
Quan entrenem per a aconseguir un objectiu concret hem d'entrar en l'òptica de pensar que el que compta és “fer”, sense fixar-nos en la resposta física. Perquè la càrrega interna de l'entrenament és molt més important que l'externa. No és roín llavors que alguns entrenaments no ens isquen tot com pesàvem de bé si continuem seguint el nostre pla. Perquè d'una altra manera bastaria sol fer bé els entrenaments difícils i ja esta, però esta estratègia és molt poc productiva.

Perquè enmig d'eixes sessions d'entrenaments difícils hi ha altres molt importants que han de ser respectades. El millor és veure en entrenament des del punt de vista que és millor conservar la gallina que el producte d'un sol dia que és l'ou.
Pensem per tant a conservar la gallina i no la posem en perill en qualsevol competició o entrenament ja que eixe ou ens pot desbaratar tot el nostre entrenament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada