IN MEMORIAM

dissabte, 29 d’octubre del 2011

La ultima setmana.

Ja estem ací una altra vegada, i esta vegada ja ens trobem a menys d'un mes de la Marató de València i de La Mitja Marató de Benidorm i és ara quan entrem en el període on deurem ajustar el nostre entrenament per a poder estar en perfectes condicions el cap de setmana del 26 i 27 de novembre.
Anem a haver d'afinar el nostre entrenament. Però saludem primer a tots els que estan ajustant les seues cames cap a dins d'un mes.

I és que quan ens acostem a una competició i la Marató de València i La Mitja de Benidorm ho són, per a afavorir el nostre màxim rendiment és lògic que reduïm el nostre entrenament, normalment es reduïx essencialment el numere de quilòmetres sense abaixar els ritmes de carrera.
Com ho farem nosaltres? En la practica se sol fer de la següent manera, els maratonians comencem hi ha reduir els nostres quilòmetres quinze dies abans un deu per cent i el vint per cent la ultima setmana, però no deurem córrer més lentament excepte en les sessions del dijous i del dissabte d'abans de la carrera.
Recordarem algunes coses, reduïm l'entrenament per a assimilar tota la preparació de les ultimes setmanes i afavorir l'adaptació del nostre cos a tot l'entrenament que hem realitzat, en fi el que se sol anomenar la supercompensació.
En ultima setmana no ens anem a limitar només a entrenar a pas lleuger perquè podem tindre la sensació de tindre les cames pesades, típic de quan entrenem lent.

Nosaltres anem hi ha realitzar una sessió d'entrenament que podem anomenar especifica a mitat de setmana, que podria ser el dimecres, òbviament no es tractara d'un entrenament amb una càrrega molt forta.
Els que córreguen a Benidorm, serà el dimarts, segurament hauran de realitzar alguna sèrie de 1000 metres a un ritme només un poc més ràpid que el de carrera. Els maratonians segurament hauran de realitzar un cinc mil a un ritme que estarà al voltant del ritme de marató.
Molts poden tindre por d'estos entrenaments però és com “repassar la lliçó” abans d'un examen.
Si al contrari eixa setmana ens dedicàrem només a rodar podríem tindre el risc de tindre la sensació de pesadesa muscular, comparable a la que solem tindre després de realitzar un llarg.
Una altra cosa, eixa setmana anem hi ha fugir dels recorreguts amb pujades, no tant per la fatiga que puguen patir les nostres cames en les pujades sinó pel treball especial que van hi ha realitzar els nostres músculs en les baixades.
Com veieu en la ultima setmana també cal entrenar perquè ja només ens faltava que patirem el “síndrome del cavall de carrera”, però això ja és una altra història.

“Per que hauria d'entrenar corrent a ritme lent? Ja se córrer a ritme lent, he d'aprendre a córrer a ritme ràpid.” Emil Zatopek, (La locomotora humana)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada