IN MEMORIAM

dimarts, 27 de març del 2012

Marato de Barcelona, PERFECTA.


La 34 edició de la Marató de Barcelona ha sigut un èxit per a Dorsal 19 encara que els atletes kenyans van tornar a dominar la carrera.
Però saludem abans a tots els corredors de Dorsal 19 que van triomfar en la Ciutat Condal.

Máximo Folques Lorente: 03:06:59.
Primera mitad: 01:32:11.
Segunda mitad: 01:34:48.

Carlos Siscar Bay. 03:12:14.
Primera mitad: 01:37:02.
Segunda mitad: 01:35:13.

Fede Server Costa: 03:29:23.
Primera mitad: 01:42:49.
 Segunda mitad: 01:46:35.


Julius Chepkwony va ser el més ràpid i va aconseguir la victòria gràcies al seu crono de 2:11:14, però Máximo Folques gràcies al seu crono de 03:06:59 ha aconseguit establir una nova marca personal que el situa en l'elit de Dorsal 19.  En segona posició absoluta va acabar Japhet Kipchirchir amb 2:11:32, en el segon lloc de Dorsal 19 entra Carlos Siscar Bay que amb 03:12:14 aconseguix també complir el seu objectiu, baixar de 03:15:00 i en tercer lloc absolut va aparéixer Willy Kimutai 2:11:35 mentres que el nostre tercer corredor Fede Server aconseguia un altre èxit en el nostre club, els seus 03:29:23 el porten a obtindre una nova marca personal i baixar de 03:30:00.

Aconseguir un ple en marató és una tasca quasi impossible però Dorsal 19 ho ha aconseguit a Barcelona perquè els seus tres corredors han complit amb el que tenien previst.

Aconseguir una marca personal sempre és difícil i sobretot molt sacrificat, cal lluitar en carrera fins al final i en els entrenaments hem d'estar sempre molt atents i realitzar-los tots.

Máximo i Fede han aconseguit les seues marques personals en una carrera que veient els seus temps de pas ens indica que han patit en la part final, nosaltres solem dir que si realitzem la segona mitja marató més lenta que la primera i la seua diferència supera els 5 minuts, hem punxat i per tant hem vist la cara més fosca de la marató, encara que al final se'ns oblide amb l'alegria de la marca aconseguida.
Màxim ha realitzat una excel·lent marató, el seu pas per la mitja marató en 01:32:11 el portaven a pensar en la marca personal i una gran marca, la seua segona mitja marató en 01:34:48 no fan una altra cosa que confirmar la seua gran carrera, eixos dos minuts i trenta-set segons més els va anar deixant molt lentament a partir del quilòmetre 25 on el seu ritme va anar baixant a poc a poc, res rar en la carrera de marató.

Fede realitza una altra gran carrera i igual que Bay perfecta en el plantejament, possiblement la de Màxim ho fóra també però no sabem quin era el ritme a què volia córrer.
Fede i Bay van anunciar qual seria el seu objectiu, 03:30:00 per a Fede i 03:15:00 per a Bay,  i això els dóna la qualificació de perfectes en el plantejament i en l'execució.

Podríem arribar a pensar que Fede passant la mitja en 01:42:49 era massa ràpid però no és veritat, córrer a cinc minuts una marató no és baixar de tres hores trenta sinó realitzar tres hores trenta minuts i 58 segons i s'ha de recuperar eixe minut mes el temps que es perd en l'eixida, els temps que ens oferix l'organització de la Marató de Barcelona sempre són els reals i no els oficials pel que els nostres corredors degueren calcular el seu ritme en l'instant que van passar per la línia d'eixida i he de dir que la seua tàctica va ser perfecta encara que diferent.
Fede va aconseguir arribar a la mitja marató amb tot el treball fet, va anar recuperant eixos 58 segons mes el minut i poc que va perdre en l'eixida i ho va fer a poc a poc, com ha de ser, només va perdre el ritme en l'ultime cinc mil però al contrari que Bay devem aclarir que Fede va córrer a per la marca personal i això és córrer sempre al 100 per 100, amb la qual cosa al final només et queda l'opció de tirar, tirar i tirar a mort fins a la meta. Fede realitza una carrera perfecta.

Bay va córrer com he dit abans una carrera perfecta amb un plantejament diferent, perquè recupera en la segona mitat, quan mirem uns temps de pas sempre deurem saber si són a temps real o oficial, córrer la segona mitat de la carrera més ràpida que la primera sempre és l'ideal i el que somiem tots els maratonians, per a veure com ho va fer de bé Bay cal saber moltes coses i discutir de moltes altres.

Els seus 03:12:14 ens pot portar a pensar que la seua carrera va ser un desastre perquè el seu objectiu era portar el globus de les tres hores i quinze minuts, clar eixos quasi tres minuts de diferència podrien haver significat i potser ho van ser la mort esportiva de molts corredors, però tornem al principi és un temps real i no oficial. Bay passa la meta en 03:14:44 amb el globus de 03:15 en una mà i al seu company en l'altra, per la qual cosa els corredors que el van seguir tindran ara en les seues mans la foto d'entrada en meta amb 03:14:44 mentres que els que van realitzar 03:14:44 a temps real en la foto no sabem que temps tindran.
Que Bay recupere al final i és millor recuperar al principi, sempre és i ha de ser discutit ja que tàctiques bones per a córrer una marató perfecta hi ha tantes com a corredors de marató.

Una marató perfecta, danya la foto de Fede en meta 03:30:31, però Fede sempre per davall dels cinc minuts i marca personal, que et lleven lo "bailao".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada