IN MEMORIAM

divendres, 16 de març del 2012

"Tutto passa, Roma queda".


És veritat que dubtava de l'èxit de Dorsal 19 en la Marató de Roma el diumenge que ve, però les notícies que estic rebent del pla de xoc que estan emprant els nostres corredors m'esta fent canviar d'idea.

Però saludem primer als corredors de Dorsal 19 que es troben a Roma.
Una marató és una carrera en què tindrem molt de desgast i els nostres corredors s'estan preparant, si diumenge passat ja van realitzar una bona càrrega d'hidrats de carboni en la paella de la Falla la Font ara es troben acumulant quantitats immenses de vitamina B12 i d'acide fòlic.
Pel que he pogut observar les quantitats d'hidrats de carboni que estan acumulant junt amb la fibra soluble que els evitara el restrenyiment i aconseguirà que tinguen bones digestions i els antioxidants que posseïx la cervesa van hi ha aconseguir que els nostres corredors triomfen en la Marató de Roma, encara que és possible que algun falle perquè en la imatge que m'ha pogut arribar puc observar que no tots estan seguint de la mateixa manera la càrrega de cervesa.

Pel que es veu en la imatge presa en una terrassa d'algun bar de Roma la quantitat de cervesa que ha de contindre cada atifell ens pot assegurar que les vitamines del grup B no els van ha faltar pel que mantindran l'equilibri nerviós necessari per a afrontar tranquils els 42 quilòmetres, el fòsfor i les sals minerals que han de contindre eixes gerres de cervesa els van a assegurar que no tindran rampes durant la marató i si afegim que el consum moderat de cervesa afavorix la concentració de lipoproteínas d'alta densitat (HDL), el denominat "colesterol bo", esta clar que tenen la Marató de Roma en la butxaca.
Algun podrà pensar que al beure cervesa van ha engreixar i rendiran menys el diumenge, però no, perquè diverses investigacions asseguren que l'aportació calòrica de la cervesa és molt inferior a les d'altres begudes alcohòlices i lleugerament inferior a la de refrescos i coles. Una canya de 200 mil·lilitres a penes aporta 90 quilocalories. O, el que és el mateix, el consum moderat suposa només un 4% de les calories totals de la dieta dels hòmens i un 3% de la de les dones,  pel que es conclou que la popularment qualificada com "panxa cervesera" es deu, en realitat, a altres hàbits d'alimentació i estils de vida.
La Marató de Roma es mereix l'esforç, que pel que es veu, estan realitzant els nostres corredors i és que per eixos mateixos carrers va córrer descalç Abebe Bikila en aquella marató olímpica de Roma 1960 que guanye amb una marca de 2 h 15 m 16 s, establint d'eixa forma un nou rècord mundial.

I és que si bé no són els primers corredors de Dorsal 19 que corren a Roma si ho seran en la Marató perquè els seus tres predecessors ho van fer en La Mitja Marató Roma-Òstia, i la marató és la marató.
Córrer una marató a Roma és especial, Roma és anomenada la “Ciutat Eterna”, és la ciutat amb la més alta concentració de béns històrics i arquitectònics del món; el seu centre històric delimitat pel perímetre que marquen les muralles Aurelianas, superposició d'empremtes de tres mil·lennis, és l'expressió del patrimoni històric, artístic i cultural del món occidental europeu i és l'única ciutat del món que té en el seu interior un Estat estranger, l'enclavament de la Ciutat del Vaticà per tal motiu se li ha conegut també com la capital de dos Estats.
Podríem dir moltes coses de Roma perquè refranys hi ha molts i història té de sobra però la setmana que ve continuarem amb la història de Dorsal 19 en esta marató i és que si cada marató que correm se'ns queda gravada, la de Roma se'ls quedara en l'ànima perquè ja ho diuen els romans “Tutto passa, Roma queda.”

1 comentari:

  1. Mañana nos tomaremos una cerveza a vuestra salud ;-) ¡Mucha suerte, buenas marcas y muy buenas sensaciones!

    ResponElimina