IN MEMORIAM

dissabte, 12 de juliol del 2014

La 3a etapa del “I Open summer circuit training” de Dorsal 19

     Ja s'acosta la 3a etapa del “I Open summer circuit training” de Dorsal 19, el divendres 18 és el dia i serà la més urbana, no eixirem de les pistes d'atletisme i tindrà també la novetat de ser la primera vespertina on anem hi ha substituir l'esmorzar pel sopar. És l'etapa del test.

     Tot test és una forma de mesurar i este ens ha de servir per a saber com entrenar i quin és el nostre estat de forma actual, que deuria tindre una continuació al setembre per a saber com anem evolucionant. De tots els test que hem realitzat el d'enguany serà el més precís i el més elaborat per al que comptarem amb l'ajuda de la informàtica per a poder controlar la seua execució el millor possible.
     El test és fàcil de realitzar ja que només consistix a córrer seguint un ritme de carrera que s'ira marcant i amb només unes senzilles explicacions no hi haurà cap problema.
     Tot test és la resposta a alguna pregunta que ens fem Que estat de forma tinc?  Que ritmes he d'entrenar?…
     Encara que per a córrer no cal realitzar cap test per a saber el nostre estat de forma, sempre resulta interessant una revisió medica per a esbrinar si tenim algun problema físic que ens impedisca córrer.
     El test que realitzarem en la 3a etapa del “I Open summer circuit training” de Dorsal 19 no ens dirà si podem córrer o no, sinó com hauríem de córrer.
     Molts pensen que això d'estos tests és una espècie d'exàmens en què hauríem de traure una bona nota o almenys no suspendre i no és així. Molts acudim amb el temor de no fer-ho bé o quedar malament davant dels nostres companys quan és tot al contrari no anem hi ha comparar-nos amb ningú si no que anem hi ha esbrinar com podem entrenar millor i així disfrutar més de la carrera a peu.
     Els exàmens solen ser un suplici per a molta gent, un martiri, que en no poques ocasions inclús arriben a aconseguir que odiem el que estem realitzant o estudiant.


     Estos tests o proves que nosaltres realitzem no són exàmens, insistisc, sinó una forma de conéixer-nos millor que ens ha de portar a córrer millor, una forma de reflexionar sobre la nostra forma d'entrenar, a preguntar-nos com podem millorar, a buscar formes noves de córrer, a dialogar amb els nostres companys de córrer, a posar sobre la taula ritmes, sèries, quilòmetres.
     No parlem de traure cap nota, parlem d'una filosofia de córrer que és l'amor al saber, principalment quan este saber posa en marxa una forma de veure la carrera a peu completament diferent que no és ni més competitiva ni més estressant.
     Quan acabem el nostre test cada un de nosaltres tindrà una idea aproximada de qual serà la seua velocitat aeròbica màxima i sabrà quins són els millors ritmes per a eixir a entrenar i les velocitats a les què podrà traure el millor profit si vol realitzar alguns canvis de ritme.
     Molts de nosaltres som molt proclius a preocupar-nos i caure en estats d'ansietat quan sabem que realitzarem algun tipus de prova, i açò afecta negativament els seus resultats. No obstant això, per a moltes altres persones, eixe mateix estat de preocupació estimula la seua adrenalina i gràcies a això aconseguixen un rendiment millor.
     La qüestió clau és per què a uns corredors els estimula competir o provar-se i a altres els paralitza. A uns, la mateixa excitació i l'interés per realitzar una bona marca en una carrera els porta a preparar-se i a entrenar amb més serietat i a altres, en canvi els assalten pensaments negatius de l'estil de “no seré capaç”, “se'm donen malament este tipus de carreres”, “no servisc per a esta distància”, etc., i eixa predisposició saboteja els seus esforços.
     És complicat, perquè moltes vegades la nostra ment venç al cos, es tracta de trobar un punt mitjà entre l'ansietat i la indiferència, perquè l'excés d'ansietat llosa l'esforç per fer-ho bé, però l'absència completa d'ansietat (en el sentit de desgana, s'entén) produïx apatia i desmotivació.
     No obstant això l'ambient alegre i festiu de la 3a etapa del “I Open summer circuit training” de Dorsal 19 ens ajudara a realitzar millor el test.
     Serà el divendres que ve, la duració del test no sobrepassara els 20 minuts pel que podríem començar a les 20,30 hores i així poder començar a sopar sobre les 22,00 hores.


     És important saber quants serem per al sopar, per a tindre preparat el menjar i sobretot les cadires, perquè el sopar serà en les mateixes pistes d'atletisme i és necessari traslladar fins allí tot el material.
     Per a participar en el test de la 3a etapa del “I Open summer circuit training” de Dorsal 19 només cal presentar-se amb roba de córrer.

     Hi haurà dutxa i vestuari en les mateixes pistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada