No tinc més remei que donar un poc més
d'informació sobre la 3a etapa del “I Open summer circuit training” de Dorsal
19 ja que han sigut moltes les preguntes que m'estan fent.
I
alguna cosa molt especial posseïx este club quan les preguntes no van dirigides
a tindre informació sobre el test Vameval sinó en que va ha consistir el sopar i sobretot si hi haurà
gin-tonic?.
Naturalment,
i no seré jo qui ho negue, l'alimentació és una part molt important per a tot
corredor i hauria d'estar inclosa en tots els entrenaments així que l'interés
dels corredors de Dorsal 19 per esta part tan fonamental de l'entrenament també
és una mostra de l'amor d'este club per la carrera a peu.
Per
a tots els que estan interessats els diré que el sopar estarà basad en el porc
senglar i estarà preparada per Armando, per la qual cosa anem hi ha poder
comptar amb la quantitat suficient dels nutrients essencials pa què el nostre
organisme es recupere després de l'esforç realitzat en l'execució del test
Vameval, pues la carn de porc senglar els posseïx, com el sodi, potassi,
vitamina B12, B3 i el magnesi.
És
una carn molt magra ja que no té quasi greix i la seua aportació de calories
per 100 g
és de 109 kcal, per tant és una carn que no engreixa molt.
Té
un elevat nombre de proteïnes d'alt valor biològic, però no té hidrats de
carboni i de fibra.
Per
tant Armando li afegirà al guisat la suficient verdura i creïlles que junt amb
el pa cobrirà les nostres necessitats de hidrats de carboni i de fibra. A més
tots sabem l'important que és per al corredor estar ben hidratat així que anem
hi ha tindre la suficient aigua i cervesa per a tots ja siga amb alcohol o
sense ell.
La
3a etapa del “I Open summer circuit training” de Dorsal 19 deuria de centrarse
en el test VAMEVAL i per l'obtenció de la nostra VAM, però estic segur que es
recordara pel porc senglar d'Armando. Generalment durant estos dinars o en este
cas sopar el tema de conversació sol ser el motiu pel qual ens hem reunit i no
el que s'esta menjant.
Generalment
com jo estic més acostumat a centrar-me a buscar, en estos sopars, un bon tema
de conversació i passar el sopar xarrant, he arribat a ser indiferent a la
classe de menjar que se servix i poc observador d'ell, a l'extrem que moltes
vegades, si em pregunten, a penes sé dir, a les poques hores, què he sopat.
Considerant
que passem gran part de la nostra vida menjant, i quant vital és per a la
nostra existència, és interessant dedicar un poc de temps a pensar en el que
mengem i com ho mengem.
Estos
sopars són un bon moment per a interessar-nos en el que estem menjant,
especialment quan el porc senglar és un animal que ha viscut en estat salvatge
fins fa uns dies, que ha sigut caçat i guisat perquè nosaltres puguem disfrutar
d'un exquisit sopar, no sols podem i hem de menjar bé, sinó grandiosament: i en
estos sopars, sobretot, la noblesa en el menjar hauria de ser el nostre
objectiu. Una menjada noble és arribar hi ha tindre un coneixement el més gran
possible de tot el procés d'elaboració per a així poder disfrutar més.
Esbrinar
tot el procés d'elaboració d'una menjar sense preguntar només esta al abast
d'uns pocs, la majoria ens tocara preguntar a Armando per cada sabor i cada mos
que no puguem identificar, serà un sopar amb molta tertúlia i amb molt de
sabor, i és que no sols de carreres pot viure Dorsal 19.
Encara
que no passa cap de setmana sense que la part de “club viator” que posseïm ens
envie a viatjar a qualsevol lloc de la nostra geografia, este cap de setmana
hem estat en la Mitja Marató del Burg d'Osma i a Benissoda.
Viatjar
a altres llocs per a córrer és també conéixer, i el coneixement ha exigit
sempre el seu temps i la seua preparació, té la seua pedagogia, la seua
didàctica, les seues lliçons que ensenyar. I el Burg d'Osma com tota la Vall
d'Albaida mereixen eixe xicotet esforç per a descobrir-los i admirar-los.
Un
“corredor viator” no li ha d'interessar simplement arribar i córrer
comportant-se com el turista a qui només li interessa arribar a un lloc sense
recórrer-lo i sense tindre una trobada amb lo “humà” que tinga.
MITJA MARATO DEL BURGO DE OSMA.
SALA
FERRER CARMEN
01:29:40.
SISCAR
PASTOR CARLOS 01:34:48.
BAÑULS
ORTOLA CARLOS 01:35:28.
SALA
GONZALEZ VICENT
01:41:12.
SENDRA
ALCINA TINO 01:55:56.
FELIU
SENDRA CARLOS
01:55:57.
LLECHES
SEMPERE MIGUEL ANGEL 02:02:28.
TORRE
DE MIGUEL FELIPE 02:02:29.
NOCTURNA DE BENISSODA. |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada