IN MEMORIAM

dijous, 17 de juliol del 2014

Mes informació sobre la 3a etapa.

      No tinc més remei que donar un poc més d'informació sobre la 3a etapa del “I Open summer circuit training” de Dorsal 19 ja que han sigut moltes les preguntes que m'estan fent.
     I alguna cosa molt especial posseïx este club quan les preguntes no van dirigides a tindre informació sobre el test Vameval sinó en que va ha  consistir el sopar i sobretot si hi haurà gin-tonic?.


     Naturalment, i no seré jo qui ho negue, l'alimentació és una part molt important per a tot corredor i hauria d'estar inclosa en tots els entrenaments així que l'interés dels corredors de Dorsal 19 per esta part tan fonamental de l'entrenament també és una mostra de l'amor d'este club per la carrera a peu.
     Per a tots els que estan interessats els diré que el sopar estarà basad en el porc senglar i estarà preparada per Armando, per la qual cosa anem hi ha poder comptar amb la quantitat suficient dels nutrients essencials pa què el nostre organisme es recupere després de l'esforç realitzat en l'execució del test Vameval, pues la carn de porc senglar els posseïx, com el sodi, potassi, vitamina B12, B3 i el magnesi.
     És una carn molt magra ja que no té quasi greix i la seua aportació de calories per 100 g és de 109 kcal, per tant és una carn que no engreixa molt.
     Té un elevat nombre de proteïnes d'alt valor biològic, però no té hidrats de carboni i de fibra.


     Per tant Armando li afegirà al guisat la suficient verdura i creïlles que junt amb el pa cobrirà les nostres necessitats de hidrats de carboni i de fibra. A més tots sabem l'important que és per al corredor estar ben hidratat així que anem hi ha tindre la suficient aigua i cervesa per a tots ja siga amb alcohol o sense ell.
     La 3a etapa del “I Open summer circuit training” de Dorsal 19 deuria de centrarse en el test VAMEVAL i per l'obtenció de la nostra VAM, però estic segur que es recordara pel porc senglar d'Armando. Generalment durant estos dinars o en este cas sopar el tema de conversació sol ser el motiu pel qual ens hem reunit i no el que s'esta menjant.
     Generalment com jo estic més acostumat a centrar-me a buscar, en estos sopars, un bon tema de conversació i passar el sopar xarrant, he arribat a ser indiferent a la classe de menjar que se servix i poc observador d'ell, a l'extrem que moltes vegades, si em pregunten, a penes sé dir, a les poques hores, què he sopat.
     

     Però, afortunadament no tots són com jo i a la majoria els agrada disfrutar del menjar mentres mantenen una agradable conversació ja que el menjar civilitzadament, o siga cuinant i elaborant el menjar, és una de les coses en què ens distingim de la resta dels animals.
     Considerant que passem gran part de la nostra vida menjant, i quant vital és per a la nostra existència, és interessant dedicar un poc de temps a pensar en el que mengem i com ho mengem.
     Estos sopars són un bon moment per a interessar-nos en el que estem menjant, especialment quan el porc senglar és un animal que ha viscut en estat salvatge fins fa uns dies, que ha sigut caçat i guisat perquè nosaltres puguem disfrutar d'un exquisit sopar, no sols podem i hem de menjar bé, sinó grandiosament: i en estos sopars, sobretot, la noblesa en el menjar hauria de ser el nostre objectiu. Una menjada noble és arribar hi ha tindre un coneixement el més gran possible de tot el procés d'elaboració per a així poder disfrutar més.


     Esbrinar tot el procés d'elaboració d'una menjar sense preguntar només esta al abast d'uns pocs, la majoria ens tocara preguntar a Armando per cada sabor i cada mos que no puguem identificar, serà un sopar amb molta tertúlia i amb molt de sabor, i és que no sols de carreres pot viure Dorsal 19.
     Encara que no passa cap de setmana sense que la part de “club viator” que posseïm ens envie a viatjar a qualsevol lloc de la nostra geografia, este cap de setmana hem estat en la Mitja Marató del Burg d'Osma i a Benissoda.


     Viatjar a altres llocs per a córrer és també conéixer, i el coneixement ha exigit sempre el seu temps i la seua preparació, té la seua pedagogia, la seua didàctica, les seues lliçons que ensenyar. I el Burg d'Osma com tota la Vall d'Albaida mereixen eixe xicotet esforç per a descobrir-los i admirar-los.
Un “corredor viator” no li ha d'interessar simplement arribar i córrer comportant-se com el turista a qui només li interessa arribar a un lloc sense recórrer-lo i sense tindre una trobada amb lo “humà” que tinga.

MITJA MARATO DEL BURGO DE OSMA.

SALA FERRER CARMEN                      01:29:40.
SISCAR PASTOR CARLOS                    01:34:48.
BAÑULS ORTOLA CARLOS                    01:35:28.
SALA GONZALEZ VICENT                    01:41:12.
SENDRA ALCINA TINO                      01:55:56.
FELIU SENDRA CARLOS                     01:55:57.
LLECHES SEMPERE MIGUEL ANGEL            02:02:28.

TORRE DE MIGUEL FELIPE                  02:02:29.  

NOCTURNA DE BENISSODA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada