IN MEMORIAM

dilluns, 25 de febrer del 2013

Una bona posada a punt.


     Igual que al meu amic Blanco Herrera, a molts corredors li'ls dóna ja per “morts”, esportivament s'entén, i és que en algun moment de l'any la nostra condició física minva i necessitem descansar.


     A tots ens vindria bé realitzar un període per a recuperar la nostra energia ja siga la física com la mental. Conec a molt pocs corredors que decidisquen fer un període de repòs complet perquè la majoria reduïx pràcticament a la mitat els seus entrenaments i continuen corrent de forma molt tranquil·la. 
     Tots hem notat alguna vegada que amb el repòs complet la nostra forma tendix clarament a baixar de manera considerable, però açò no ens deu preocupar si estem encara molt lluny dels nostres objectius, perquè tenim temps per a trobar de nou el bon estat de forma. En canvi els que decidixen reduir els seus entrenaments no arriben a perdre totalment el seu estat de forma.
     Que en un club com el nostre tots els seus corredors tinguen com a objectiu una mateixa carrera és un impossible, per a quasi tots un any d'entrenament es reduïx a una única carrera pel que és molt difícil que coincidim en la mateixa fase d'entrenament molts corredors, ara mateix tenim a corredors ficats de ple en el seu entrenament per a la marató de Barcelona, mentres que molts s'estan preparant per a començar amb força la Volta a la Marina i inclús ens queden alguns que després d'un merescut descans estan esperant que el clima millore per a tornar a entrenar amb la vista posada en la carrera del club i és que tenim a corredors en totes les fases d'un entrenament.


     Ha arribat a dir-se que la preparació final per a una carrera pot ser un art, en el que es necessita comprendre com es troba el nostre cos i tindre la destresa per a manejar les últimes setmanes i mantindre l'estat psicològic i emocional alt, mentres esperem que arribe eixe dia.
     Si només tinguérem un dia clau en tot un any seria més fàcil controlar tot el procés però resulta que els corredors populars tenim moltes batalles que lliurar en una temporada i cal fer moltes posades a punt per a moltes carreres i és ací on esta la dificultat.
     Volem córrer al límit en la nostra Volta a Peu però també ho volem fer bé en la carrera de Xàbia perquè és plana i volem una bona marca, a més ens agradaria rematar la temporada de mitges a Albacete amb una gran marca però és que també esta la carrera del club en Rubielos, i a mi no em guanyen estos! I Set Aigües com la ting que passejar!  I la marató de València!
     Tots ja sabem les claus per a una bona posada a punt, reduir el volum d'entrenament i incrementar la intensitat i l'art esta a decidir la duració i en la quantitat que reduirem i és que depenent de la carrera que realitzarem i de la fase del nostre entrenament en què ens trobem cal fer-ho de diverses maneres.
     Dels nostres corredors que no participen en moltes carreres és molt difícil saber en quina fase de l'entrenament es troben però és divertit comprovar com a setmana darrere de setmana els que corren assíduament en carreres van jugant amb els seus ritmes i com van prenent-se els seus descansos i les seues setmanes de màxima càrrega i si estudiem els seus temps ens podem fer una idea de com es troben, si continuen millorant o si ja han arribat al seu màxim nivell.


     És el continu mirar les classificacions on podem veure com van evolucionant els nostres rivals i a pesar d'això amics, mirant els circuits i mirant com a sigut la setmana d'entrenament podem saber com estan de forma.
     Mirem per tant amb atenció les marques d'este cap de setmana, analitzem l'ultime mes i traguem les conclusions per al diumenge que ve en Oliva, perquè hi ha molt que mirar i molt que analitzar.

TORREVIEJA.

SISCAR BAY, CARLOS.-                  1.23.28.
PASCUAL SENDRA FRANQUEZA.- 1.30.34.

XATIVA.

MAXIMO FOLQUES LORENTE.-  1:26:36.
SALA FERRER CARMEN.-         1:26:36.
CARMELO VIDAL BAÑULS.-     1:30:29.
VICENT SALA GONZALEZ.-       1:42:40.

1 comentari:

  1. PIJOR MARCA DE MARATO DE UN CORREDOR DE PEGO
    PASCUAL COMPANY PUIG EN LA MARATO DE ESPADAN EN
    5 HORES 11 MINUTS

    ResponElimina