IN MEMORIAM

dilluns, 1 d’abril del 2013

El catet menor de Alcala de la Jovada


     Hui, segon dia de Pasqua tocava excursió i com ens faltava un circuit que buscar i provar en la Vall d'Alcala perquè necessitàvem un inclús més curt per a tindre per fi tres possibilitats per a tres estats de forma, per tant cap allí ens hem dirigit.


     Recordàreu fa dos anys l'entrada “Només valents”, on repassàvem el circuit de 20 Km. i aquella altra “Al-Azraq ens espera” on féiem el mateix amb un circuit de 15,200 metres, mes ens faltava un, un poc més curt, ens faltava eixe catet menor d'eixe imaginari triangle rectangle escalé que ens tancara totes les possibilitats on tinguen cabuda ja tots els corredors de Dorsal 19.
     Per tant hui per fi ja podem dir que amb una distància de quasi 13 quilòmetres, on els tres circuits coincidixen en els seus últims 7 quilòmetres, tenim obertes totes les opcions per a qualsevol estat de forma que tinguen els corredors de Dorsal 19.


     Si veiem el circuit veurem que el nostre “catet menor” ens porta a un dels llocs emblemàtics de tota esta zona, els Masos de Capaimona, però abans els que trien esta poció no tindran més remei que creuar i disfrutar d'un dels pocs boscos de carrasques que hi ha en la zona, si poguérem detindre'ns podríem veure alguns exemplars de carrasques realment grans baste dir que este bosc esta integrat en el pla Natura 2000 i que es considera un lloc LIC, o siga Lloc d'Importància Comunitària que són aquells ecosistemes protegits amb l'objecte de contribuir a garantir la biodiversitat.
     Quan isquem de l'ombra de les seues carrasques ens trobarem amb els Masos de Capaimona, ja estarem en el terme municipal de Tollos.


     De l'antic assentament morisc on habitaven 13 famílies en 1602 hui només queden les ruïnes, encara que majestuoses, de dos masos amb aljub, un molí i restes d'una antiga Hermita. Cal dir que van estar habitats fins a principis del segle XX.
     Després d'1 quilòmetre arribarem a l'encreuament on ens unim als altres dos circuits ja per tots coneguts, on ens tocara si fóra necessari esperar als que hagen triat qualsevol dels altres recorreguts.
     Com veieu un circuit nou en part que ens ha de servir perquè cada vegada siguem més el que vinguen ha realitzar la nostra excursió als territoris d'Al-Azraq.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada