IN MEMORIAM

diumenge, 7 d’abril del 2013

Hem progressat o hem retrocedit?


      Acaba de començar a Moncada el Circuit de Carreres de la Diputació de València i el diumenge que ve comença la nostra Volta a la Marina, i ja comença un any més la competició.
     Enguany, com l'anterior, Dorsal 19 premiara al seu primer classificat en la Volta en la Marina per a així donar un poc més d'emoció a esta emocionant competició.


     Abans de començar la Volta a la Marina és interessant que vegem qual és el nostre procés de creixement des de l'any anterior. I la pregunta és, si estem progressant o retrocedint.
     Seria fàcil contestar si només ens quedàrem amb la comprovació de les nostres marques, però un corredor popular pot córrer més lentament que l'any anterior i estar disfrutant més, amb la qual cosa estaria progressant ja que continuaria un any més divertint-se amb la carrera a peu, però les seues marques curiosament ens dirien el contrari.
      En este punt podríem donar per acabada l'entrada i desitjar bona Volta a la Marina a tots i que guanye el millor, però com ens agrada conversar continuarem, encara que no sabeu la sort que teniu a l'estar llegint açò en un blog i poder acabar la conversació amb un xicotet clic, esmorzant i després d'un carajillo no seria tan fàcil.


     Hi ha algunes formes de saber si continuem disfrutant i si estem progressant amb la carrera a peu: per exemple si estem descontents amb els nostres carreres i tenim el valor de començar cada dia amb il·lusió.
     Si volem millorar en les nostres carreres normalment estarem insatisfets amb nosaltres mateixos, però no d'un descontentament trist o paralitzador, sinó d'un enuig que siga un impuls per a continuar batallant i un estimule per a entrenar més. Significa que tenim encara davant de nosaltres unes metes més altes. Significa que encara no hem aconseguit la nostra meta i que encara hi ha una distància entre els nostres objectius i la nostra realitat.
     I llavors queda una inquietud permanent en el nostre interior que no ens deixa tranquils. I això, des del punt de vista psicològic, vol dir que viu un anhel molt profund en nosaltres. I si som corredors amb anhel, serem en la mateixa mesura corredors que estem en progressió.


     Si tenim eixe anhel també tenim el valor de començar cada dia de nou. No és fàcil alçar-se, amb ànim renovat, després de cada entrenament que ens haja eixit malament. I tampoc és fàcil passar per alt les derrotes i decepcions.
     Exigix deixar per arrere tot el que passa i mirar cap al futur. Exigix orientar-se de nou en els nostres objectius.
     Al contrari si som indiferents o ens acostumem a una rutina en l'entrenament, a continus fracassos en les nostres carreres, si eixim a córrer sense cap motivació estarem retrocedint.
     No es tracta de no cometre algun error o de no tindre algun problema, sinó la forma de “engolir” habitualment amb la nostra falta de motivació, sense lluitar ni preocupar-se d'això.
     Retrocedir és quedar-se quiet i no buscar motivacions.


     I quines poden ser les causes d'esta situació? És fàcil que siga la falta de relació amb els altres corredors, del descuit a l'hora de cuidar-nos físicament, pot ser també que no li donem suficient importància al nostre club de corredors, on tenim un lloc on trobar nous reptes que s'adapten a les nostres necessitats. I això a pesar que sabem molt bé que tots estos elements formen part del nostre camí diari cap a la diversió i el gaudir de la carrera a peu.
     Mireu, hui Carlos Siscar Bay ha corregut la Marató de Paris i ha realitzat de moment la millor marca de la temporada, i encara que no l'haguera aconseguida qual seria la nostra reposada ha progressat o ha retrocedit? Hui Carmen Sala ha corregut la Mitja de Moncada ha progressat o ha retrocedit? Hui Vicent Sala també a participat en la Mitja de Moncada ha progressat o ha retrocedit? Perquè mirant els molts anys que porten corrent i veient la il·lusió que posen en cada carrera, pense que han progressat.


     Tots els corredors de Dorsal 19 que el diumenge que ve en Xàbia començaran la Volta a la Marina han progressat o han retrocedit? Només amb la il·lusió de participar un any més han avançat, han progressat.

Marató de Paris.

CARLOS SISCAR BAY.-         02:55:39.

Mitja de Moncada.
       
SALA FERRER, CARMEN.-    1.25.13.
SALA GONZALEZ, VICENT.- 1.38.17.

1 comentari:

  1. Jo també pense que el més important és disfrutar. És una tonteria obsesionar-se amb les marques, perquè no ens permetran (als corredors populars) anar a unes Olimpiades. La "marquitis" sempre acaba amb ansietat, frustració o lesió. Disfruteu el Circuit de la Marina amics de Pego.

    ResponElimina