IN MEMORIAM

diumenge, 6 d’octubre del 2013

Acabem ja

     Devem ara escriure sobre els corredors que van participar en la III Mitja Marató “Vila de Pego” i I Quarta de Marató, fent un poc més de insistència en els de Dorsal 19.


      Als que van participar en l'organització de la carrera mentres els altres corrien donar-los les gràcies i esperar que l'any que ve tinguen tant d'entusiasme com este.
      Als que van córrer i no van aconseguir cap trofeu que l'any que ve tinguen millors entrenaments i un poc més de sort el dia de la carrera, que s'emporten el record d'haver participat en una carrera molt volguda per tot el club i que recorden també que fins a l'any que ve no podran disfrutar de la carretera del Mar com ho van fer el dissabte 21 de setembre.
      Als que van entrar en la Marjal que no obliden que fins a l'any que ve la Marjal estarà tranquil·la i silenciosa com ens agrada a molts, encara que veure una vegada a l'any que els corredors prenguen la Marjal és també un gran al·licient.


      Encara que enguany hem realitzat la III Mitja Marató “Vila de Pego” i la I Quarta de Marató en realitat han sigut 364 carreres les que es van desenrotllar el dissabte 21 de setembre i és que per a cada corredor la carrera és distinta.
     Ens agradaria poder donar u per un a tots els corredors el reconeixement que es meréixer a l'haver pogut primer participar i després acabar la carrera. Perquè a tots ens agrada el reconeixement dels altres. I els que diuen que no els importa en absolut, probablement no són del tot sincers en eixe moment. 
     He mirat la classificació dels nostres corredors i hi ha un fet que m'ha cridat l'atenció, els primers llocs porten els mateixos cognoms.


     Folques Lorente, estos són els cognoms i Màxim i Juan Antonio són els seus noms, dos germans i dos primers llocs en la classificació de Dorsal 19.
     Máximo en la Mitja i Juan Antonio en la Quarta, els dos amb grans marques, Máximo es porte dos trofeus, primer en la seua categoria i primer local i el plaer de ser el tercer de la general absoluta i Juan Antonio cap, i és que l'esport moltes vegades no repartix la justícia de la mateixa manera.
     Ens toca per tant des d'ací intentar recompensar d'alguna manera el que les classificacions no van poder donar.
     Felicitar Juan Antonio per l'excel·lent Quarta de Marató que realitza i si bé no va poder obtindre cap trofeu té el reconeixement de Dorsal 19 no sols a la seua actuació si no també a tot l'entusiasme que aporta a la carrera a peu a Pego.


     Ramón Alemany també va pujar a arreplegar un trofeu, si l'any passat va aconseguir el primer lloc de la seua categoria en la II Mitja Marató “Vila de Pego” enguany repetix però en la Quarta, no és que enguany es trobe amb menys entrenament a l'abandonar la Mitja si no que és més llest i és que l'experiència és un grau, si se li sap fer cas.


     Jorge Alcaraz també va aconseguir guanyar en la seua categoria i encara que ho va fer amb una marca discreta, de la seua joventut només esperem grans satisfaccions que sens dubte arribaran.
     Carmelo Vidal aconseguix per fi pujar al podi a Pego, i encara que ho aconseguix en la categoria local no per això devem deixar de felicitar-lo perquè el seu sacrifici i l'esforç que posa en les seues carreres mereixien a ja temps esta recompensa.


     Este ha sigut un xicotet reconeixement a alguns corredors de Dorsal 19, com no reconéixer els guanyadors absoluts, MOUNIR FORMA i MAXINE MCKINNON en la Mitja i JUANRA POUS PEREZ i ROSA MARIA PORTES MEDINA en la Quarta, ells van ser els més ràpids eixe dia.
     Està clar que no és roín, ni negatiu, voler que ens reconeguen el nostre esforç i resultats en una carrera.  Al contrari, és una pretensió lògica i positiva, perquè fa millorar als corredors, i el contrari, en canvi, ens faria empitjorar als uns i als altres. Però no hem d'entrenar ni viure per a ser reconeguts, sinó per a trobar el nostre lloc de millora personal per a poder disfrutar més de la carrera a peu.
     Se que deixe d'anomenar a la gran majoria de corredors que ens van acompanyar i a quasi tots els que ens van ajudar, se també que tots necessitem una certa aprovació dels altres i, al temps, tots necessitem no dependre massa de la confirmació dels altres. Som interdependents uns de altres. Tots volem ser saludats, felicitats, sol·licitats, tinguts en compte. Tots necessitem autonomia i, al mateix temps, necessitem de l'estima i de l'afecte dels altres.


     És complicat, però no hem de viure pendents d'eixe reconeixement, però sí que hem d'estar pendents de reconéixer el mèrit i l'esforç dels altres.
     M'agrada des d'estes línies fomentar en el nostre club eixa dinàmica d'estima, d'estima i de gratitud que ens fa traure el millor de nosaltres mateixos, i exigir-nos més, siguen moltes o poques les nostres qualitats físiques per a córrer. Una dinàmica que no exalça al millor dotat per a envanir-lo estúpidament, ni humilia al què posseïx menys qualitat, sinó que transmet a tots un desig de fer bé les coses, un sentiment de seguretat personal, d'estímul per a ser millor. Sentir-se reconegut quan s'obra bé és vital per a construir un club, perquè ens fa sentir-nos més compromesos i rendir més.
     Servisca per tant esta entrada per a donar les gràcies a tots els que van participar de totes maneres en la III Mitja Marató “Vila de Pego” i I Quarta de Marató i donar reconeixement és a dir el més just a tots.
     Premiar l'esforç i l'actitud, no sols el resultat final. No solen ser necessaris grans elogis ni recompenses materials. Moltes vegades basta amb un somriure o unes senzilles paraules d'estima. Un detall d'atenció que expressa la nostra satisfacció, que transmet eixa energia que prové de saber-se valorat. Un reconeixement que no genera addicció, perquè no està centrat en l'afalac personal, sinó en l'esforç per millorar i en el sentit de servici als altres.


III MITJA MARATO “VILA DE PEGO”

MAXIMO FOLQUES LORENTE        1:19:39
CARMEN SALA FERRER                1:32:22
CARMELO VIDAL BAÑULS             1:35:23
 MANUEL MIRA SENDRA               1:38:23
CARLOS SISCAR PASTOR             1:39:48
CARLOS BAÑULS ORTOLA            1:41:37
JUAN CARLOS BOLTA BORDES     1:41:50
VICENTE ARBONA CARAVACA       1:45:42
PEDRO GARRIGÓS PINA               1:49:13
ARMANDO GINER MOMPARLER     1:54:00
CARLOS FELIU SENDRA               2:00:16
JORGE ALCARAZ ESCOLANO        2:10:21

I QUART DE MARATO.

JUAN ANTONIO FOLQUES LORENTE  49:17
JOSE MARÍ PEREZ                           57:19
RAMON ALEMANY SENDRA               1:00:04
PAU FOLQUES NADAL                      1:05:06

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada