IN MEMORIAM

dijous, 28 de maig del 2015

Avant amb de l'esport de veterans

     Ja només ens queda una carrera del Circuit de la Marina i les nostres classificacions estan quasi totes decidides, en dones tot esta decidit perquè Tania, Marina i María són les millors i les seues posicions ja no poden variar, en canvi en hòmens només esta decidit el primer lloc de Máximo, el segon i el tercer encara no tenen un nom decidit.


     Només se'l poden repartir Bay i Rafa, però la presència de Rafa en Bensissa obligaria a Bay a defendre el segon que posseïx a hores d'ara, deixe els punts de cada un d'ells perquè vegeu que a Benissa esta en joc el segon lloc.

Bay: 1333 + 1332 + 1345 + 1269 + 1335 + 1349 + 1360 = 9323.
Rafa: 1315 + 1345 + 1306 + 1306 + 1359 + 1328 + 1349 = 9308.

     Estos trofeus s'entregaran el dissabte 13 de juny en la Gala d'Esports de l'Ajuntament de Pego i ens serviran com escussa per a passar una nit rodejats de tots els esportistes de Pego.

     No estem sols, és veritat, en el nostre poble hi ha molts altres esportistes que practiquen altres esports i que de segur estaran representats pels seus clubs, és la festa de l'esport a Pego.
     No estem sols, és veritat, encara que serem molt pocs els esportistes veterans perquè l'esport veterà pareix que només esta concentrat en els Carreters, els Caçadors, els Pescadors i els corredors.
     És una danya l'escassetat de l'esport per a veterans perquè és una filosofia de l'esport totalment diferent.  

     Ja se que l'esport veterà és relativament recent, potser en el nord d'Europa o Centreuropa i als Estats Units, el van desenrotllar abans. A Espanya, és un moviment que va irrompre fa 20-25 anys, i només en casos aïllats va haver-hi atletes anteriors que per qualitat de vida i salut, van seguir enganxats, en este cas, a l'atletisme després de la seua època d'atleta Senior. 
     Actualment el ‘esport dels majors' ha provocat una revolució. En les carreres la participació és molt nombrosa i generalment supera la dels senior. El bon ambient i la camaraderia sempre estan presents en les manifestacions esportives on els veterans participen.

     Potser haura casos d'excessiva ansietat per una marca o per un títol però normalment l'atleta veterà és una mescla entre l'esportista que vol seguir en actiu al seu nivell i sense uns objectius exigents, i un esportista que li agrada transmetre, que ensenya als altres la seua experiència o bé ajuda al seu club en l'organització de carreres o és un directiu o simplement porta als més jóvens als entrenaments o a una competició.

     Avant amb de l'esport de veterans perquè els seus components formen part d'una manera o d'una altra del grup d'esportistes que competixen, que entrenen i que no sols es dediquen a les labors d'ensenyança i organització. És una filosofia necessària.
     Si eixa premissa anterior es complix, anem pel bon camí. Si només hi ha obsessió per recolzar i promocionar l'esport per als més jóvens i abandonem als esportistes a partir dels 35 anys i ens tornem a acordar d'ells quan arriben a la jubilació, el camí és l'equivocat.
     Estos dies repartirem molts trofeus, Circuit de la Marina i Gales d'Esports i l'esport veterà estarà molt ben representat encara que només en molt pocs esports, seran dies de glòria per a molts. Correcte.

     I després l'esportista veterà serà campió també d'una altra forma, col·laborant amb l'esport que ama. Són molt necessaris les seues mans, les seues idees, els seus ànims. L'altre esport ho agrairà.

     Per a acabar, només un xicotet dato, en la celebració de la XXXIII Volta a Peu a Pego van participar un total de 640 corredors i corredores veterans, repartits en 10 categories i es van repartir 30 trofeus, esperem prompte veure el mateix en altres esports.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada