IN MEMORIAM

dissabte, 17 d’octubre del 2015

VI Trofeu Dorsal 19

     Anem allà, fa dies que no realitzem cap entrada i això que tenim damunt el VI Trofeu Dorsal 19 i la carrera del club que va unida a ell.

     Un vegada més ens estem acostant al final d'una nova temporada i ho fem com ve sent habitual amb el Trofeu Dorsal 19 que enguany ja va per la sexta edició.
     Ja sabem tots que les temporades en Dorsal 19 tenen una duració i unes dates molt característiques: són l'espai de temps que va des d'un Trofeu Dorsal 19 i el següent és a dir entre les carreres del Club.
     Sabem que enguany va hi ha acabar el 24 d'octubre en Mora de Rubielos i que va començar l'any passat a l'acabar la Gala del V Trofeu Dorsal 19 en Villamalea i que tot el que ens va succeir durant este espai de temps ho intentarem recordar en el sopar que tindrà lloc a l'acabar La Mitja Marató de Mora de Rubielos.
     Ja queda lluny aquell dia de gener quan en el menjar de Nadal li vam posar data i lloc al VI Trofeu de Dorsal 19 i quan l'endemà vam posar el comptador del compta arrere en el blog i vam comprovar que faltaven molts dies, estava molt lluny però els dies passen i ara quan llig el blog veig que el temps se'ns ha tirat damunt i que la temporada se'ns acaba.

     Així que amb presses prepararem eixos xicotets records per a aquells dels nostres corredors que han realitzat les millors i pitjors marques, també eixos xicotets recordatoris per als que durant esta temporada han corregut el seu primera marató i com no als tres primers classificats del VI Trofeu Dorsal 19.
     Enguany ens n'anem a la Serra de Gúdar, a uns 1.035 m d'altitud, i allí en la Vila de Mora de Rubielos, capital de la comarca Gúdar-Javalambre, en la província de Terol realitzarem l'últim acte i la ultima carrera d'esta temporada, la qual cosa succeïsca l'endemà ja pertanyerà a la temporada 15-16.
     Mora de Rubielos es troba en la conca del riu Mora, d'una gran riquesa paisatgística. En ell s'alternen abruptes i intricades muntanyes, que anem hi ha haver de recórrer ja siguen els que trien La Mitja Marató com el 11K .
     Els que trien realitzar una visita turística deuen saber que en 1.978, la vila és declarada Conjunt Històric - Artístic per la Direcció General del Patrimoni Artístic, havent sigut declarats anteriorment, Monument Nacional el Castell i la col·legiata en 1.931 i 1.944, respectivament.
     Amb tot això, és lògic que presente un atractiu Nucli Urbà amb barris de clar traçat medieval, reflectint construccions on es veuen les característiques pròpies de l'arquitectura popular de la zona.

     Si alguna cosa he de destacar em decantaria per l'Ajuntament, obra del segle XVII d'estil herreriano, així com diverses cases amb gran valor artístic existents en, El carrer Les Parres, la Casa del “Curat”, El “Casalot de Marín”, i en l'avinguda Ibáñez Martín, entre altres.
     Però si una cosa ens crida l'atenció és la imponent figura del Castell, obra realitzada en maçoneria i picapedreria presentant una rica varietat d'estils que van des del romànic, més antic, al gòtic mediterrani, més actual. La seua planta irregular ha d'adaptar-se a la topografia del terreny, presentant una estructura regida per un pati porticat.
     A això cal afegir les belles Porxades conservadese en la muralla denominats de les Monges, dels Olmos i de la Plaça.
     Junt amb el Castell, l'exCol·legiata de Santa Maria, s'alça com un altre dels protagonistes de la localitat. Construcció del segle XV i estil gòtic, consta amb una sola nau de cinc trams coberts per volta de creueria, la capçalera és triabsidial amb formes poligonals, finalment als peus es troba sens dubte el seu element més valorat, un cor tancat amb bell treball de rejería del segle XV.

     Però per a poder veure tot açò han de succeir algunes coses, per exemple:
     A les 08:00 del dissabte 24 d'octubre cal estar en la part de dalt del passeig Cervantes per a pujar-se a l'autobús que ens deurà portar fins Mora de Rubielos.

     Tot el que succeïsca a continuació i fins a l'hora de la carrera ja serà una altra història que anirem desvelant a poc a poc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada