IN MEMORIAM

divendres, 12 de maig del 2017

Música i córrer

Davant de la proximitat del III Relleu 24 X 1 Hora de Pego va sent hora que busquem alguns temes que ens facen anar calfant els “motors”, i un que em ve bé és la utilització de la música.



Tots recordàreu que en la primera edició quan només participa un equip se li va donar l'oportunitat a cada corredor perquè triara la música que volia sentir en el seu relleu, sempre hem conegut de la seua importància per als corredors.
Igual que succeirà en el III Relleu 24 X 1 Hora de Pego la música podrà sentir-se igual que en qualsevol esdeveniment esportiu important o en qualsevol instal·lació on es realitze algun tipus d'esport. La música durant la realització de la primera edició representava i expressava la individualitat del corredor i a més motivava i agregava emoció a l'atmosfera. 
Amb el desenrotllament de nous dispositius musicals portàtils més compactes com reproductors de MP3; I-Pods i Zunes, la música s'ha tornat més accessible per als corredors no sols en els seus entrenaments sinó també en les carreres, tot açò unit que l'acompanyament dels exercicis i dels esdeveniments esportius amb música proporciona un efecte beneficiós important per a l'exercici i la pràctica dels esports ha fet que la música s'haja transformat en una influència important en l'esport,  pel que no és cap sorpresa que la música s'haja tornat prominent en l'arena de l'activitat física.


Molts entrenadors consideren l'addició de música a l'exercici semblant a una ajuda ergogénica  ja que la música millora l'estat d'ànim, augmenta l'excitació i ajuda a percebre menys la fatiga.
Encara que en realitat els resultats de les investigacions són contradictoris i les podem trobar de totes les classes i d'opinions. És veritat que la música proporciona un efecte estimulador per al rendiment quan escoltem la nostra música preferida i sobretot si té un fort component rítmic.
Les investigacions que contradiuen la teoria que la música pot proporcionar guanys ergogénicas assenyalen que en la capacitat de treball màxima, la música no pot proporcionar un efecte ergogénic per damunt de les limitacions fisiològiques del cos. Queda clar en la investigació, que els individus van disfrutar molt més del règim d'exercicis quan la música els estava motivant.


Com veieu, cada un pot triar el que li resulte millor, encara que cal dir que l'ús d'auriculars quan eixim a córrer ens pot donar problemes ja que d'alguna manera romanem aïllats i no podem sentir els possibles problemes que ens puguen sorgir com els cotxes o els gossos, sense oblidar que un volum excessiu pot danyar les nostres orelles. No cregues que utilitzar un sol auricular és més segur. Les investigacions mostren que l'ús d'auriculars en una sol orella pot confondre al nostre cervell. Així que portar un sol auricular potser serà més perillós que portar els dos.

En fi, córregues amb música o sense ella el segur és que en el III Relleu 24 X 1 Hora de Pego tindrem música ambient, almenys durant les hores en què ens ho permeten.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada