IN MEMORIAM

dimarts, 24 de juliol del 2018

El V Gran Fons d'Orba


L'estiu va avançant i amb el ho fa el V “Open summer circuit training” de Dorsal 19, la segona etapa, el V Gran Fons d'Orba que amb eixe còctel d'asfalt, pista forestal i senda continua any rere any donant-nos una agradable matí de diumenge. 


Ben sovint s'escolta que eixa diferència entre etapes pot arribar a ser un problema per als dorsaleros i se solen usar expressions com: “són molt diferents”, “no s'adapten a les meues característiques”. I no se n'adona que el problema no està a ser diferents, sinó a comprendre eixes diferències i adaptar-se a elles. Lo primer no es pot evitar. La segon cosa és una conquista.
I és ací on l'etern dilema de tot corredor entra en escena: voler és poder?


En el món de la carrera a peu sempre s'ha dit que entre el voler i el poder hi ha un pont: la voluntat. Voler és “pretendre” algo concret; creuar la distància que hi ha entre pretendre algo i l'èxit d'allò que s'ha pretés implica una sèrie d'eleccions i per tant, de renúncies també.
El nom del dorsalero és “voluntat”. A tots els que no ens coneixen els diré que el nostre nom prové del llatí “voluntas”, que significa decisió. Si açò no els diu res, agregare que “on posem l'ull posem la bala”. No obstant això, per a aconseguir-ho hem de saber triar i rebutjar.


Com a corredors hem de saber que el nostre major talent es troba en la possibilitat de triar, de fer una bona elecció dels nostres objectius, ací es troba el secret del triomf o del fracàs.
Però triar també significa renunciar, és un tret que moltes vegades oblidem, haver de rebutjar d'entre totes les opcions possibles les que no són triades. Negar-se també és un requisit indispensable per a ser un bon corredor.


Però el cap de setmana que ve descansa el V “Open summer circuit training” de Dorsal 19, no cal triar distància ni superfície, només cal preparar-se per a la següent etapa el 5 d'agost, l'anomenada Reprimala-Lorcha, ens bastara esta setmana recordar un poc on ens anem a ficar en la tercera etapa.


Succeïx també que el calendari del V “Open summer circuit training” de Dorsal 19 s'acaba de completar amb la quinta etapa, la IV “Txeka” d'Oliva que enguany comptarà amb dos circuits per a corredors i un per a caminants, se celebrarà el 19 d'agost.
Es continua treballant perquè Dorsal 19 tinga una carrera de trail running que se celebrarà en el mes de novembre així com s'esta preparant la formació de la secció d'atletisme federat pa que tot dorsalero i tots els pertanyents de l'escola d'atletisme es puguen federar com pertanyents a Dorsal 19. 


Succeïxen moltes més coses en Dorsal 19 doncs les carreres no es detenen i Màximo Folques continua pujant al podi, esta vegada en el segon lloc de la seua categoria en el 10K de SAN Gabriel.
Així que descansem esta setmana, perquè la setmana que ve estarà plena d'esdeveniments; carrera i sopar a Murla el divendres 3 i el diumenge 5 la Reprimala-Lorcha.
http://www.somesport.com/murla/index.html 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada