IN MEMORIAM

dijous, 12 de juliol del 2018

I Platja de Pego


Quan dissabte comencem la primera etapa del V “Open summer circuit training” de Dorsal 19, en l'I Platja de Pego ja deuríem d'estar aclimatats a la calor, però com tots els anys és bo que recordem com afrontar-lo.


Si bé l'I Platja de Pego és una etapa que es recorrerà pràcticament de nit ja que començara a partir de les 20:00 hores cal destacar que la humitat que tindrem ens ha de posar en alerta.
Tots ja sabem que un colp de calor és la conseqüència més greu d'un excés de temperatura corporal, cal recordar que açò ens succeirà si el nostre cos aconseguix una temperatura per damunt dels 41é i ho fa durant més de 15 minuts, eixos 41é no és la temperatura ambient, cal recordar-ho, sinó la temperatura del nostre cos.



Hem de tindre en compte que si notem desorientació, rampes musculars i mal de cap haurem de parar immediatament i buscar un metge, generalment la causa haurà sigut un excés d'aigua ja que esta diluïx els nivells de sodi en sang, per a previndre-ho no haurem de beure més d'1 litre/hora d'aigua amb sals.
Una altra dels problemes al córrer amb excés de calor és sentir mareig, caiguda a terra o desmai, açò ens pot succeir per una parada sobtada del fluix de sang al cervell i el que haurem de fer és tombar en el sòl al corredor, elevar les cames perquè la sang arribe al cervell, com sempre si tenim dubtes haurem de sol·licitar ajuda mèdica.
Quan ens trobem en alguna d'estes etapes del V “Open summer circuit training” de Dorsal 19 és prou normal que notem un estat d'esgotament més fort del normal, i també la causa sera la calor, si hem suat molt és fàcil que tinguem un desequilibri d'electròlits per deshidratació, la solució sempre serà; descansar, aplicar draps freds en el cap i en el coll i rehidratar-nos.


A tot el que s'ha dit anteriorment podríem afegir altres símptomes com els vòmits i un pols ràpid, davant d'estos símptomes haurem d'avisar al metge ja que sera necessari una reposició via intravenosa ademés de una immersió del cos en aigua tèbia.
Les rampes també són prou comús en “l'Open summer circuit training” de Dorsal 19, ho són per culpa de no estar prou hidratats però la solució sol ser prou senzilla; un lleuger massatge en la zona afectada i beure aigua amb algunes sals minerals.
En estos entrenaments solem oblidar-nos de la roba que ens posem, si estreny el sol, cal portar roba lleugera, amb color blanc i que siga tèrmica perquè facilite una transpiració adequada.
Generalment estos entrenaments ja tenen un horari que fuig de les hores on fa més calor, però sempre en els nostres entrenaments a l'estiu haurem de buscar les hores en què faça menys calor i evitar les hores de màxima radiació solar, com sempre les millors hores són a primera hora del matí i a última hora de la vesprada.


De totes maneres, si la temperatura ambient supera els 35é i la humitat el 60% és millor no eixir a córrer.
Tots estos consells junt amb els ja coneguts de beure abans i després, i així com durant l'entrenament si este dura més de 30 minuts cosa que en totes les etapes del V “Open summer circuit training” de Dorsal 19 esta previst, i buscar l'ombra, són vitals per a previndre qualsevol tipus de problemes amb la calor. Se m'oblidava una gorra, també és fonamental.
Amb estos simples consells i estar un poc entrenats és més que suficient per a presentar-nos este dissabte en la rotonda del càmping Rio-Mar al voltant de les 20:00 hores per a disfrutar d'un agradable entrenament, tindrem la possibilitat de triar entre dos distàncies ; 7 o 13 quilòmetres i també podrem triar recórrer els 7 quilòmetres caminant.


Després, una bona recuperació amb sopar inclos sera un bon final per a esta primera etapa del V “Open summer circuit training” de Dorsal 19.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada