Video del mes

divendres, 20 de setembre del 2019

X Trofeu Dorsal 19. Ja esta açi.


Tots ja sabem que el pròxim 28 de setembre en Monreal del Campo tindrà lloc la celebració del X Trofeu Dorsal 19, ara només ens falta saber en que carreres participara cada corredor, per a què haurem d'explicar com tots els anys el mecanisme d'este trofeu. 

L'Hauré dit alguna vegada, Dorsal 19 és un club no només veterà sinó que ademés el denominaria un club madur, si ens fixem en el numere romà que antecedix a molts dels actes ens adonarem del veterans que som i també de la maduresa que hem aconseguit.
Per què madur? Una persona madura és la que pensa, diu i és comporta sense que existisca cap separació entre estes tres activitats, la imatge del club és la mateixa ja seguisca que observem el que pensa, escoltem el que diu o vegem el que fa.
Tot el que succeirà en Monreal del Campo seguix en la mateixa direcció, desde que la vam triar com a carrera del club, desde que vam haver de canviar la data, desde que vam decidir acudir, tot busca el mateix objectiu; fer que la carrera a peu cada dia ens agrade mes.
Qualsevol activitat que exercim no és podria entendre sense una finalitat, realitzar una activitat sense un fi determinat és un contrasentit, a pesar que algunes vegades certes activitats ens porten a fins intermedis o que estan subordinats a fins a llarg termini, però sempre a d'existir fi ultime.


La veritat és que a la societat en què ens trobem li importa mes el que és veu desde de l'exterior que el que succeïx en el nostre interior, qualsevol dels nostres activitats, moltes vegades, ens dóna la impressió que si no tenen una repercussió en l'exterior no son importants, i no és així, un club madur li dóna mes importància a la repercussió interior que a la que tinga en l'exterior.
El X Trofeu Dorsal 19 no eixirà, segurament de Dorsal 19, ningú ens comentarà al matí següent com vam córrer de be ni ens preguntarà com vam quedar, si vam guanyar o només vam participar, però a nosaltres no ens ha d'importar, estaríem equivocats si buscàrem alguna classe de reconeixement que no fóra el de saber que ens ho passem be corrent en el nostre trofeu.
Ja és que el X Trofeu Dorsal 19 pot no eixir com ens agradaria, que pot tindre algun problema i ser un desastre, però Dorsal 19 és un club que li agrada fer els cuses be, un club que pot millorar tot el que fa, i si açò succeïra, els dorsaleros sabran buscar els solucions i perfeccionar el que haja pogut fallar. La baralla contra els propis defectes ens postsibil·leta per a créixer i madurar. Els obstacles, si n'hi ha, no han de frustrar-nos, ja els corregirem amb el nostre entusiasme.


Explicarem un poc la mecànica del Trofeu Dorsal 19, abans de cap, és una carrera compensada, millor dit tres carreres, ja que tenim la possibilitat de triar, ara be, han de participar almenys tres dorsaleros per carrera perquè és puga fer una classificació que implique una competició.
Repetisc, és una competició compensada i per aconseguir algun dels tres primers llocs, que enguany per existir tres distàncies van hi ha ser 9 premis, explique un poc com va hi ha funcionar la classificació del X Trofeu Dorsal 19, si entràrem en la pàgina web de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme i visitàrem la secció de l'atletisme veterà i des d'ací ens dirigírem a l'apartat de tables de puntuació, ens trobaríem amb una que posa Tabla WMA de valoració. Nosaltres utilizarem les tables del 2010 per que tenen les distancies que més ens acosten.
Són unes tables molt interessants perquè intenten igualar les marques segons la distància, l'edat i el sexe, si agafem com a reverència la de la mitja marató resulta que podríem traure en Monreal del Campo una classificació compensada de tots els corredors de Dorsal 19, i si durant el sopar amb l'ajuda d'una calculadora establim la dita classificació resulta que en les postres es podrien entregar els trofeus als primers classificats en el X Trofeu de Dorsal 19 ja siga en Mitja Marató com en el 14 K o per al 7K, com no hi ha puntuació per als 14K, utilitzarem la dels 15K i per la del 7K la del 8K.


El procediment és molt senzill, calcules el teu temps en segons i el dividixes pel coeficient corresponent a la teua edat i el que traga el número més xicotet ha guanyat.
Ara, no ens queda més remei que mirar les tables i fer el nostre calcul per a saber que carrera ens ve millor, i el dilluns realitzarem les inscripcions, cal recordar que el club subvencionara als socis de la temporada 2018-19 el viatge i el sopar, fent-se càrrec de la inscripció de la carrera de tots els dorsaleros.
En un principi, eixiríem amb els cotxes particulars el dissabte 28 de setembre en acabant de dinar, entre les 13 hores i les 13:30, de totes maneres ja anirem donant informació pel whatsapp.


A partir del dilluns podrem triar el menú per al sopar.
Acabem ja amb la palla i barrem al gra, ahora el ejemplo; corredor de Dorsal 19 amb 56 anys que a Monreal del Campo realitzara 01:36:30, corredor de Dorsal 19 amb 42 anys que a Monreal del Campo realitzara 01:24:30, corredor de Dorsal 19 amb 34 anys que a Monreal del Campo realitzara 01:25:30 i per ultime un corredor de Dorsal 19 amb 67 anys que a Monreal realitzara 01:56:30. Si açò fóra així, que pot ser, Quin seria la classificació?.
Doncs:
1º.- El corredor de 42 anys que amb els seus 5070 segons dividits pel seu coeficient de 3761 ens dóna 1,348 que és factor més baix.
2º.- El corredor de 56 anys que amb els seus 5790 segons dividits pel seu coeficient de 4234 ens dóna 1,3675.
3º.- El corredor de 34 anys que amb els seus 5130 segons dividits pel seu coeficient de 3580 ens dóna 1,4329.
4º.- El corredor de 67 anys que amb els seus 6990 segons dividits pel seu coeficient de 4699 ens dóna 1,4875.
Est és el sistema que anem a utilitzar sempre amb temps oficial perquè l'eixida tinga emoció i puguem controlar realment als nostres companys en carrera.


Un altre exemple, este suposant que existira una carrera de 10K.
Una dona de 35 anys o menys que realitze 50' en el 10K i un home de 48 anys que també realitze tambe 50' en el 10K, si realitzem un xicotet càlcul:
Dona 35 anys coeficient: 1838.
Marca en 10K: 50' = 3000”.
3000/1838 = 1'632.
Home 48 anys coeficient: 1813.
Marca en 10K: 50' = 3000”.
3000/1813 = 1'654.
Com veieu per un xicotet marge el guanyador seria la dona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada