IN MEMORIAM

dijous, 16 de novembre del 2017

I Control Provincial Alacant JECV PC – Aleví/Cadet a Elda

El passat cap de setmana l'Escola d'Atletisme participe en un control de la Federació Valenciana d'Atletisme en la pista d'Elda, era la primera vegada que acudíem a un control i va ser una experiència
 

Ho hem dit alguna vegada, l'atletisme és un esport que comprén una sèrie d'activitats que es realitzen tant a l'aire lliure, com en pista coberta, encara que nosaltres només ho podem practicar a l'aire lliure i és un dels pocs esports que es practica en tot el món perquè dins del tenim: carreres, llançaments, bots, proves combinades, marxa i marató.
A quin xiquet no li agrada botar o córrer? L'atletisme reunix les principals qualitats per al gaudi dels més xicotets. És un esport a l'abast dels xiquets, que no necessita de grans desplegaments econòmics o logístics per a ser practicat.


Encara que hi ha una gran diferència, no es practica de la mateixa manera en xiquets que en adults, encara que la tècnica siga la mateixa, hi ha diferències basades en l'edat del xiquet. Ens anem a trobar, per tant, diferents categories per edat, de tal manera, que els xicotets competixen en disciplines de velocitat amb distàncies més curtes, en els bots les tanques tenen unes dimensions més xicotetes o en el cas dels llançaments, els elements tenen un pes menor.
Una de les particularitats de l'atletisme és que no cal ser molt alt, o molt baix, basta amb què al xiquet li abellisca participar. En l'escola es detectarà segons les qualitats del xicotet la destresa en què destaca. I és que, l'atletisme és un esport tan variat que segur que el xiquet troba una disciplina adaptada a ell: salts de tanca, salt de longitud, carreres, llançament, etc.

No hem d'oblidar-nos dels beneficis físics per al xiquet. Desenrotllarem la força en les extremitats inferiors, es guanyara resistència física i s'aconseguix velocitat. A més, córrer fa que millore la capacitat pulmonar. En els xiquets s'ha constatat la seua eficàcia com a estimulant de les hormones del creixement i el desenrotllament dels músculs.
Però no tots seran avantatges físics, l'atletisme en xiquets té altres psicològiques: els ajuda a distraure's de qualsevol problema que puga preocupar-los, guanyen en confiança, tenen més autocontrol, una major estabilitat emocional i inclús hi ha estudis que demostren que els xiquets que practiquen esport tenen un millor rendiment en el col·legi.


És veritat que a alguns pares els preocupa el fet de que la competició puga suposar una pressió extra per al xiquet. Però en la majoria dels casos els campionats es realitzen en un ambient molt relaxat, es tracta de xicotets campionats en què el xiquet haurà de competir i de vegades, fracassar, però açò també forma part de l'educació dels més xicotets i els ajudarà a forjar la seua personalitat.
Els resultats en el I Control Provincial Alacant JECV PC – Aleví/Cadet a Elda
60 metres.
Ana González Duren: 8.79.
300 metres.
Ana González Duren: 48.97.
1000 metres.
Ainhoa Savall Mengual: 4:13.26.
Erika Miralles Cots: 4:26.76.
Salt d'Altura.
Erika Miralles Cots: 1.25.
Salt de Longitud.
Andrea Del Moral Vicens: 3.56.
Estos són els resultats oficials amb els que comencem esta temporada, unes marques que són l'inici d'una temporada d'atletisme nova per a Dorsal 19 i que ens aniran mostrant una nova forma de veure i entendre l'atletisme.



Però també va haver-hi atletisme popular a Rótova, on acudim als triomfs d'Anna González i Carlos González en les seues categories i a la participació d'Anna Savall, Ainhoa, Victor, Pau, Edurne, Adai i Vicent. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada