IN MEMORIAM

dijous, 30 de novembre del 2017

Ultim cap de setmana, Fontilles, Benidorm i Beniarjó.

El passat cap de setmana, ens hem repartit en tres carreres, el diumenge; Fontilles, Benidorm i Beniarjó. Podem estar orgulls de com estem de repartits tots els caps de setmana i la visibilitat que té Dorsal 19 en totes les carreres ja que també solem pujar al podi en quasi totes.
En Fontilles van pujar al podi, Carlos Siscar que ho va fer amb la segona posició de la seua categoria i la majoria dels integrants de l'Escola d'Atletisme de Dorsal 19 en Benidorm ho va fer també Carmen Sala i només ens vam quedar sense podi en Beniarjó. 


Vam complir, ho vam fer participant i complint els reglaments, reglaments que hem d'anar repassant de tant en tant per si se'ns obliden alguns detalls, per exemple tot allò que s'ha relacionat amb els dorsals.
En tots els reglaments podem llegir almenys un articule que esta reservat al dorsal, i en el reglament de competició de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme en l'articule 5 podem llegir: 5) “Tots els atletes participants queden obligats a portar els dorsals en la forma que els indique l'organització desqualificant-se aquells que no el porten en la forma determinada.”   
        I com ens ho indiquen les organitzacions? perquè vegem l'exemple de què ens trobarem en el del Campionat del Món de Mitja Marató que se celebrara a València el pròxim 24 de març de 2018 i que en el seu articule 8 ens diu; “Article 8: Els dorsals/xip són personals i intransferibles, havent d'anar col·locats en el pit sense manipular ni doblegar. El xip de control també és personal i intransferible. La inobservança d'este article serà motiu de desqualificació. Els Jutges de la prova i l'Organització es reservaran la facultat de desqualificar l'infractor que, comprovada qualsevol irregularitat per algun corredor: no porte visible el seu dorsal, el manipule i/o el cedisca a un altre, altere les dades facilitats a l'Organització o al Jutge Àrbitre respecte als que figuren en lel seu DNI o fitxa federativa…"


M'agradaria destacar diversos aspectes per a que els tinguem en compte per a les pròximes carreres així com per a tota la Volta a la Marina, començant per; “Los dorsales/chip son personales e intransferibles”, supose que no fa falta explicar el significat de “personals” encara que tal vegada resulte un poc més complicat el “d'intransferible” que no és una altra cosa que el prefix “in” que significa; negació o privació, seguit de la paraula “transferible” que significa ; “Cedir a una altra persona el dret, domini o atribució que es té sobre quelcom”. O siga, que no es pot cedir a una altra persona, en este cas el dorsal.
Pareix clar, però no l'esta en vista de la quantitat d'infraccions que es fan a este articule del reglament, anem a un altre apartat; devent anar col·locats en el pit sense manipular ni doblegar”, vegem, que és el que no s'entén? És possible que molts de nosaltres no ubiquem bé el nostre pit en eixe cas caldria recordar que el pit és ; “ Part del cos humà, que s'estén des del coll fins al ventre, i en la cavitat del qual es contenen el cor i els pulmons”, esta clar ara, doncs bé.
Aclariré una part més d'este articule que pareix que no s'entén molt bé; “Els Jutges de la prova i l'Organització es reservaran la facultat de desqualificar l'infractor que, comprovada qualsevol irregularitat per algun corredor: no porte visible el seu dorsal, ho manipule i/o el cedisca a un altre, altere les dades facilitats a l'Organització o al Jutge Àrbitre respecte als que figuren en el seu DNI o fitxa federativa...”

Vegem; “no porte visible el seu dorsal”, que hem d'entendre, el significat de visible és; “Que es pot veure.” O siga que puga ser percebut amb els ulls, però amb els ulls de què este davant de nosaltres, no des de darrere ni des d'un costat, ja que ha portar-se en el pit, o siga en el pit i a la vista, no en el pit i davall d'una camiseta sinó en el pit i a la vista.
Seguim; “el manipule i/o el cedisca a un altre”, és fàcil d'entendre i també de complir, però per si “de cas” això significa que no es pot alterar ni canviar cap part i molt menys deixar-li'l a ningú per a que l'utilitze en una carrera. 

Hi ha un aspecte dels corredors populars que hem d'anar canalitzant i és la picaresca que tant es veu en les carreres a l'hora d'inscriure's i participar, ja se que tots som molt llestos i espavilats però això no ens ha de portar a ser tramposos i desvergonyits, que ho podem ser, clar que si, sempre que ho siguem a titule personal i que la sanció o la desqualificació siga per a eixos corredors, però si eixos corredors pertanyen a algun club, Com es neteja la imatge del dit club, que pot fer un club quan els seus corredors incomplixen contínuament els reglaments de les carreres?, cada club hauria d'adoptar les solucions que crega més oportunes ja que tots hem d'ajudar a millorar les carreres en què participem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada