IN MEMORIAM

dimarts, 23 de setembre del 2008

TARDOR, TEMPS DE MARATO.

Una altra vegada estem en temporada de maratons, a començad la tardor i això significa Berlín, Nova York i moltes mes, de moment el pròxim diumenge comencem per Berlín i Saragossa.
La Marató Expo Saragossa El Corte Inglés, que es disputa diumenge que ve, vol fer història convertint-se en un dels traçats més ràpids del circuit nacional de la distància. Enguany s'ha modificat el traçat, és més pla que el de la passada edició i comptarà amb un desnivell màxim de 49 metres.
El gran objectiu de SMM, que és l'empresa organitzadora, és rebaixar els registres de la primera edició. L'any passat els kenyans van dominar la prova masculina. Peter Korir va guanyar a Hosea Kipiego amb un magnífic crono de 2.12.31, mentres que en la categoria femenina Elena Moreno va guanyar a la local María José Pueyo amb 2.37.40.
El circuit s'ha modificat respecte al de l'any passat i serà un homenatge a l'Ebre, que es travessarà en diverses ocasions. La carrera organitzada per Expo Saragossa Empresarial comença a les nou del matí en el parc Gran i acaba en les voltants de l'Expo. S'evita el prolongat ascens final de l'any passat des del Pont de les Fonts fins a la meta en el parc Gran i en esta ocasió, els quilòmetres finals es disputen per l'Actur i L'Almozara.
Com hi haurà una gran participació de corredors valencians, en la setmana que ve sabrem si Saragossa serà un referent en la marató a Espanya.
I que dir de Berlín, si hi ha una marató ràpida esta és la de la capital alemanya, els dos últims rècords del món s'han realitzat allí, es podria dir que és la marató de la tardor, si algú vol córrer ràpid deu estar el diumenge que ve en Berlín, els que han estat allí diuen que l'alé del publique no cessa en cap metre dels 42195, i que els últims 400 són un verdader espectacle si afegim que enguany es va a intentar batre el rècord del món i si apuntales açò ho diu dijous passat l'etíop Haile Gebreselassie , que podia millorar el seu rècord del món de marató a Berlín, on va establir el millor crono mundial de la distància en 2007.
"Estic convençut que puc batre el meu rècord del món si les condicions meteorològiques són favorables", va assegurar Gebreselassie, que ha establit durant tota la seua carrera 25 rècords mundials.
Recordat que el rècord esta en , en 2 hores, 4 minuts i 26 segons.
En fi un cap de setmana en què torna la MARATÓ.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada