IN MEMORIAM

dissabte, 27 de setembre del 2008

PLOU.

Ja estem en el primer gran cap de setmana de Marató, ja sabreu que demà es corre a Saragossa i Berlín així cal estar atents als resultats, Saragossa a veure si aconseguix col·locar el seu Marató entre les mas ràpides d'Espanya i Berlín per si aconseguix establir una altra millor marca mundial, un xicoteta ullada a la seua història ens diu que en este esdeveniment s'han millorat i trencat en els anys recents, en cinc ocasions el rècord mundial: 1998, el brasiler, Ronaldo Desousa Costa, amb 2:06'05"; 1999, la kenyana Tegla Loroupe, amb 2:20'43"; 2001, Naoko Takahashi, de Japó, amb 2:19'46"; 2003, Paul Tergat, de Kenya, amb 2:05'55" i el rècord mundial actual de l'etíop Haile Gebrselassie, de 2:04'26", impost en l'edició anterior del 2007.


Millor escenari impossible, però nosaltres ens enfrontem a un cap de setmana complicat si volem continuar entrenant, la pluja pareix que no deixarà de caure pel que haurem de tindre paciència i utilitzar estos dies per a realitzar alguns exercicis complementaris, una altra cosa que podríem fer seriosa repassar eixos errors que solem cometre.
El món del corredor (en general, de tot l'esport) està ple de falsos mites que, en algun moment, algú va començar a donar per vàlids. Per a acabar amb algunes d'estes perjudicials teories, et mostre unes quantes mentides perquè córregues pel camí de la veritat.


TRANSPIRAR APRIMA.

És un clàssic… però pot resultar molt perillós. Pareix que tot el món ho sap, però encara resulta freqüent observar esportistes entrenant amb excés de roba o prendes no transpirables.

Efectivament, quan transpires, perds pes. Però el recuperes immediatament, al reposar els líquids (imprescindibles per a la teua salut i el teu rendiment) que has perdut amb l'excessiva sudoració. El resultat és que has sotmés al teu organisme a un sobreesforç i has limitat la teua capacitat física sense obtindre res a canvi. Més inclús, forçant la sudoració, afectes el teu correcte estat d'hidratació i faces perillar la teua salut, però no perdràs ni un gram de greix.


LES DOLORES MUSCULARS DESAPAREIXEN PRENENT AIGUA AMB SUCRE.


Tots hem sentit eixe dolor muscular hores després de realitzar un exercici intens o prolongat fora d'allò més habitual.

Per fortuna, és una lesió passatgera sense majors complicacions. El millor és previndre la seua aparició, iniciant els nous exercicis de forma progressiva en intensitat i duració. Però l'aigua amb sucre no servix per a res.

Esta "solució" es deu a l'antiga explicació que justificava estos dolors en l'acumulació de cristalls d'àcid làctic en els músculs darrere d'un esforç intens, que provocaria dolor a l'articular i al pressionar en la zona afectada. Estos cristalls desapareixerien al fondre's i ser arrossegats per la sang que passa pel múscul, per la qual cosa es recomanava prendre aigua amb sucre (a vegades amb llima) perquè eixos cristalls desaparegueren o inclús no arribaren a formar-se.

Però a l'extraure fibres musculars a un subjecte després d'un exercici intens, per mitjà de biòpsia muscular, no s'han pogut trobar mai cristalls d'àcid làctic. Els estudis també han comprovat que el lactat ix prompte del múscul i va a la sang, on és eliminat en els minuts següents a l'exercici, en un procés que s'ha completat en menys d'una hora. Estes i altres evidències han fet que la teoria dels dolors punxants provocades per acumulació de cristalls d'àcid làctic haja quedat obsoleta.

Llavors… què els ocasiona? Les investigacions pareixen indicar que estan causats per la pràctica d'exercicis en què predominen les contraccions excèntriques, que són aquelles en què el múscul s'acurta a mesura que desenrotlla tensió (per exemple, en una assentadeta, quan paixens).

Este tipus de contraccions genera tensions molt elevades en el múscul, la repetició del qual en una persona no entrenada provoca microruptures en les estructures musculars.Per això, genera més dolors baixar escales que pujar-les.

Si no estàs molt ben entrenat, has de moderar els esforços en què es realitza una intensa contracció excèntrica, com els bots o les "fases negatives" dels exercicis de pesos.
Bueno és hora d'anar a esmorzar i com un bon entrepà de truita amb formatge i una bona cerceça m'espera i recuperar-se és important vos deixe de moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada