IN MEMORIAM

diumenge, 28 de setembre del 2008

¡Haile de llegenda: trenca el mur de les 2h 04.





Allò que s'ha promés era deute i Haile Gebreselassie a complit, per primera vegada s'ha baixat de les 2h 4 m, i amb 27 segons menys ens a deixat el rècord mundial en 2 hores, 3 minuts i 59 segons, als mortals només ens queda aplaudir i fer una reverència a este etíop de 35 anys que s'atrevix a córrer una marató a 2 minuts i 56 segons el quilometre, en fi si algú vol veure'l en http://www.universalsports.Com/ podeu veure tota la marató, és increïble.


Preguntat pels seus nous objectius, va assenyalar "potser" aconseguir la marca de 2 h 03:30. "Però el meu major adversari és la meua edat", va bromejar l'atleta de 35 anys, en una roda de premsa després de la carrera. L'etíop va tornar a afirmar este cap de setmana que Berlín, on se celebrarà el pròxim campionat del món d'atletisme, era una ciutat que li donava sort. "És com a casa", va dir al diari Frankfurter Allgemeine Zeitung del diumenge.


De les nou maratons que ha disputat en la seua carrera, Gebreselassie ha guanyat sis, entre ells Dubai al Gener. En els últims Jocs Olímpics, l'etíop no va voler defendre les seues opcions, tement la forta humitat i la calor excessiva, a més de la contaminació.
Però el maratonià es nega a dir quan posarà punt final a la seua carrera esportiva. "qui dóna la data de la seua retirada ja s'ha retirat de cor", va indicar poèticament el diumenge.

A Berlín, Gebreselassie va superar els kenyans James Kwambai (2 h 05:36.) i Charles Kamathi (2 h 07:48.)


Entre les dones, també ha sigut una gran carrera l'alemanya Irina Mikitenko es va imposar sobre l'asfalt berlinés amb un temps de 2 hores, 19 minuts i 19 segons, cal dir que és la quarta millor marca de tots els temps, després d'haver guanyat ja la marató de Londres a l'abril. Mikitenko va ser baixa en els Jocs Olímpics de Pequín per una lesió en un peu.
Si veiem els temps dels guanyadors veiem que Berlín és una marató molt ràpida i si sumem els temps dels guanyadors, el masculí i el femení veiem que les marques de hui inclús sent extraordinàries són el segon temps de sempre. Sumant el temps de Gebrsellassie i Mikitenko s'obté un temps de 4h23'18". Però en la marató de Chicago 2002 es va córrer lleugerament mes ràpid amb Khalid Khannouchi (2h05'56") i Paula Radcliffe (2h17'18") per a un total de 4h23'14".
Són dades curioses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada