IN MEMORIAM

dimarts, 10 de novembre del 2009

MES ENTRENAMENTS PA LES MITGES.

El diumenge passat a Xirivella vam assistir a un entrenament dels nostres corredors que van triar realitzar en la Mitja les seues sèries de 3000 metres, crec que és interessant que aprofitem esta ocasió per a canviar algunes impressions sobre esta forma d'entrenar.


Podem dir que les sèries de 3 km. són les que utilitzarem per a aconseguir que els nostres músculs siguen capaços d'utilitzar millor l'oxigene que els arribe, per a això, com vos imagineu ja, haurem de triar molt bé la velocitat a què cal fer-les i una cosa molt important en este tipus d'entrenament serà la recuperació.
Voreu, la velocitat a què deuríem córrer, com estem pensant en marató, convindria que estiguera entre els 20 i els 15 segons més ràpid per quilòmetre que el nostre ritme de marató, perque? pues a esta velocitat estarem acumulant un poc d'acide làctic en els nostres músculs i és açò el que ens indica com deuria ser ja la recuperació, la clau d'este entrenament, per descomptat deu fer-se corrent i segons anem agafant la forma o van avançant els mesos cada vegada deuria ser més ràpida fins a arribar al nostre ritme de marató ja en la fase final del nostre pla d'entrenament.
Si ho fem així, estarem habituant als nostres músculs a anar “menjant-se” el lactat que hem produït en la sèrie anterior. I és esta una característica molt important per al maratonià, des del moment que és capaç de tindre una velocitat en la marató en què pot eliminar un poc del lactat que va produint.




Fins ací tot pareix normal, però este entrenament perquè ens servisca per a la marató té els seus “secrets”.
Primer “secret”, la recuperació deu ser de 1000 metres.
Segon “secret”, no deurem augmentar la velocitat de les sèries, totes deuen fer-se al mateix ritme.
Tercer “secret”, la velocitat de la recuperació deu estar pròxima a la de la marató.
Quart “secret”, després del calfament sempre començarem amb un 1000 a ritme de marató.
Quint “secret” no fer més de 15 quilòmetres de sèries.
És un entrenament un poc diferent dels que estem acostumats, però en la marató quasi tot és diferent, sol busquem millorar una classe de velocitat, la que utilitzarem el dia de la marató, les altres les deixarem per a altres carreres.
Com veieu és una classe d'entrenament que ve bé en les Mitges, perquè si comptem els quilòmetres que necessitem, al final de l'entrenament estarem ja molt prop de la meta. 
Una altra forma d'entrenar en les Mitges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada