IN MEMORIAM

dissabte, 26 de febrer del 2011

Començar a caminar

         Bo, comencem ja hi ha caminar encara que anit ens vam reunir en les pistes d'atletisme per a tancar la I Mitja Marató “Vila de Pego” i vam prendre algunes decisions significatives.
Vaig hi ha anomenar-les ara, de gaidó, per si després se m'obliden, les més reveladores tenen a veure amb la XXIX Volta a Peu, ja que després de diversos anys ens traslladem, abandonem les pistes d'atletisme i ens n'anem al passeig El Clot.
Canviarem i millorarem el circuit, continuarem amb els 10 Km. Però des d'ara seran molt més plans perquè donarem dos voltes al circuit del camí del  Rombi i carretera del Mar. També millorarem l'eixida i l'arribada a meta, l'eixida perquè serà més ampla i comptara amb dos eixides simultànies per a diferents marques.
Una altra disposició important que vam prendre va ser l'elecció de la carrera del Club que enguany tindrà lloc el 23 de juliol, l'hora serà a les 18,00, la distància és La Mitja Marató i el lloc Rubielos de Mora, molts ja coneixem esta carrera perquè ja fa anys que acudim a ella, així que ja sabem que té un circuit exigent en un entorn extraordinari que s'adapta al que busquem en eixe dia, carrera i turisme.
Tornem ja a començar a caminar, haurem de recordar per a començar, que caminar és un exercici conegut com dels del tipus aeròbic, és a dir per a realitzar-lo fa falta de l'oxigen i amb ell cremem els hidrats de carboni i els greixos per a extraure l'energia necessària per a practicar-lo. 
Així que, si volguerem traure-li tot el partit possible a caminar hauríem de practicar-lo 3 o 4 dies a la setmana, entre 30 i 60 minuts i amb una intensitat entre moderada i vigorosa, és a dir a velocitat superior a un passeig normal, o siga  de pressa.  
D'esta manera podríem a més de guanyar en tot el que s'ha dit anteriorment, modificar el nostre perfil lipídico, és a dir aconseguiríem augmentar les xifres de Colesterol bo o HDL-Colesterol i així actuar sobre este paràmetre sanguini en cas contrari si la intensitat és molt suau no el modificarem. 
Però caminar a intensitats baixes i moderades té també molts beneficis tant a curt com a llarg termini. 
De fet, s'han publicat treballs científics amb seguiment a llarg termini en persones d'al voltant de 60 anys i s'ha pogut trobar que els individus que han caminat diàriament 4 Km. O més enfront dels que no caminaven res, mostraven taxes menors de mortalitat de manera significativa.
Per a començar a caminar com cal els mitjans necessaris són molt senzills, se sol dir que caminar és un dels esports més econòmics, perquè necessitem lo primer un bon calçat, normalment representat per un parell de bones sabatilles, que no siguen estretes o massa amples i si és possible específiques per a eixe menester, no per a tenis, etc. 
La segona cosa que necessitem és portar roba còmoda i apropiada i açò estarà en funció de l'època de l'any en què ens trobem, però la premissa fonamental és que sempre siga una roba còmoda.
És aconsellable no triar hores molt caloroses o molt fredes.
Com el període de duració no excedirà l'hora no cal portar begudes damunt, però el que si és aconsellable és beure abans, és a dir un got 20-30 minuts abans de començar i un altre got uns 5 minuts abans de començar. 
És convenient triar terrenys plans en la mesura que siga possible per a poder mantindre un ritme constant i a més els primers cinc minuts han de ser de precalfament i estirades, també és convenient triar els terrenys blans sobre els durs.
Quant al temps de duració hi ha estudis que demostren que 2 períodes de 15 minuts caminant obté el mateix benefici que un de 30 minuts, així que segons ens distribuïm el pla adoptarem unes o altres mesures respecte a la beguda i precalfament ja que açò no serà necessari per a períodes curts menors de 30 minuts.
Quan el temps no ens deixe seguir amb les nostra caminades normals, com és el cas dels dies en què fa molt de fred o plou molt, es pot buscar en els corredors o espais oberts de zones comercials per a poder practicar uns 15 minuts dos vegades al dia i no perdre així la forma aconseguida.
Podem dir que el caminar esta substituint per a molts al clàssic córrer, ja que d'esta manera no sotmetem a l'organisme a extenuants carreres, forçant articulacions i sistema cardiovascular (servix com prevenció cardiovascular) Com succeïx amb la carrera, el lema finalment que podríem transmetre seria "Camina sol o en companyia però sense PERDRE L'ALÉ"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada