IN MEMORIAM

diumenge, 20 de febrer del 2011

Caminant cap a la Carrera de la Dona.

        La següent carrera que se'n va hi ha celebrar a Pego no és una altra que la Carrera de la Dona, i és esta una competició en què es pot caminar, és més quasi totes les dones que participen ho fan caminant perquè caminar sa convertit per a molta gent en el seu esport per a estar en forma.
Estar en forma és relaxant i fins divertit, i caminar, inclús trotar Si és possible, és especialment bo perquè no és car, és segur i fàcil, i a més es poden aconseguir els mateixos beneficis en la condició física que amb la carrera, natació i bicicleta. 
És a dir amb altres exercicis podem aconseguir molta més força, resistència, potència etc. Però una "bona forma física" es pot obtindre bàsicament caminat.

Què aconseguim si practiquem la caminada com el nostre esport? Quan caminem millorem la nostra flexibilitat en les cames, i augmentem la força i la resistència al cansament, a més millorarem el flux sanguini en elles, tant des del punt de vista de l'aportació del reg sanguini, perquè hem de poder donar sang al múscul i així realitzar l'esforç físic que açò suposa, com el millorar el retorn venós evitant així els edemes en els peus i l'aparició de varisies.
Una altra cosa important és que cremem calories i per això pot ser un mètode per a controlar el pes, però sempre que es cremen més calories caminant que les que ingerim al llarg del dia en les menjades. No hem d'oblidar que caminar mitja hora comporta un gasto d'unes 100 calories i açò ho recuperem fàcilment amb un yogurt natural i dos cullerades de sucre. 
Busquem més beneficis, com per exemple prevé l'inici de la diabetis en els adults, reduïx el dolor de les articulacions amb artrosi i també el dolor muscular. També reforça els ossos evitant l'osteoporosi, és a dir la debilitació de l'os i així aconseguirem ser més resistents a les fractures en les caigudes. 
Més coses, també és útil per a alliberar tensió i reduir l'estrés, inclús pot ajudar a dormir millor. Pot a més ajudar a millorar el restrenyiment.
Esta costum de caminar pot servir a més d'ajuda per a deixar de fumar i controlar també la gana i la classe d'aliments ingerits ja que quan practiquem algun exercici de manera regular valorem més el que mengem perquè coneixem l'esforç que suposa estar en forma i cremar unes poques calories.
Com sabeu ja, caminant podem arribar a molts llocs però també podem arribar a aconseguir una millora en la nostra forma física, així que si encara no corres pots començar a preparar-te per a caminar i d'ací a uns dies et contarem com començar.
La carrera de la Dona esta prop i tots podem animar-nos a participar perquè tots sabem i podem caminar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada