IN MEMORIAM

dijous, 17 de novembre del 2011

El dia de la carrera.

Tot i que encara falten alguns dies per a la marató vull recordar algunes coses que hauríem de fer abans de la carrera. Molts de nosaltres ja estem acostumats hi ha participar en carreres i ja tenim les nostres rutines o costums per a eixe dia, però no esta de mes que les repassem.
Però saludem abans a tots els corredors que són maratonians i als que ho seran.

 El dia 27 de novembre ens deurem alçar amb temps de sobra per a estar el més tranquils possible i així poder desdejunar-se amb tranquil·litat, deuríem menjar el que estem habituats fent insistència en els carbohidratos, per a beure també això de sempre i recordar que la mescla de café i llet retarda molt la digestió pel que no hi haurà problema si es pren amb diverses hores d'antelació a l'eixida normalment tres hores, així que anem restant des de l'hora d'eixida de la carrera.
Abans d'eixir de casa cal comprovar el que portem en la bossa i que estiga la camiseta amb el dorsal posat i les sabatilles amb el xip. Ens convindria vestir-nos ja amb els pantalons de córrer així com els calcetins però no ens posarem la camiseta encara que si ens assegurarem que es trobe en la bossa.

Cal arribar a la zona on vam quedar el dissabte amb temps de sobra ja que hi haurà molta gent per allí, i ens col·locarem prop del caixó d'eixida que ens corresponga per a estar tranquils, si volem calfar no ens deurem allunyar molt perquè sempre hi ha aglomeracions quan s'acosta l'hora d'eixida.
El nervis, normals abans de l'eixida ens obligaren a anar a l'excusat així que convé que els tinguem controlats.
Si fem estirades no deurem forçar encara que vegem a corredors que estiren molt més que nosaltres.
Si deixem una bossa de roba a l'organització deurem haver-nos posat ja la vaselina.
Una hora abans ens prendrem un café en el bar que tinguem localitzat des del dissabte.

En el cas que faça molt de fred, que no crec, i com la majoria anem hi ha realitzar més de tres hora i quinze minuts seria millor que correguérem amb un poc més de roba i si fa molt de vent, que no crec, estaria bé deixar algun ventisquero a partir del quilòmetre trenta per si algú “punxa” i ha de caminar ja que la sensació de fred augmenta molt.
Si algú vol calfar, el grup subquatre no ho farà, abans d'entrar en els caixons d'eixida basta amb deu minuts de carrera lenta ja que calfar més servix de poc perquè haurem d'estar prop de 10 minuts parats abans de l'eixida i els seus efectes beneficiosos se solen perdre i és ací on té més importància l'eixir un poc més lents els primers quilòmetres.
Com a conseqüència d'açò deurem portar alguna camiseta, per a tirar-la, i així estar més calentets mentres esperem l'eixida.
Quan estiguem en el caixó d'eixida anem hi ha procurar estar tranquils i repassar mentalment la tàctica a seguir, de la que ja parlarem, recordem que la marató és una carrera que s'ha d'afrontar amb extrema prudència. Ja que encara que estiguem ben entrenats els imprevistos ens poden aparéixer per qualsevol lloc, però triant el ritme just hauríem d'evitar el temut “mur del maratonià”.

Una vegada que donen l'eixida només hem de fer allò que hem fet tantes vegades en l'entrenament, córrer a ritme de marató i que hi haja sort, perquè tots els maratonians sabem que si alguna cosa pot eixir malament el dia de la marató, segur que eixirà malament.
Nosaltres estem preparats i ens divertirem mentres veiem com els quilòmetres passen ràpidament i estic segur que creuarem la línia de meta amb la mateixa satisfacció que senten milers de corredors, estarem satisfets per haver complit el nostre objectiu: donar el màxim de cada u, independentment de la nostra marca o dels altres corredors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada