IN MEMORIAM

divendres, 17 de febrer del 2012

Hi ha les Mitges¡


Parlem per tant de La Mitja Marató d'Orihuela, tots sabem que va ser diumenge passat i també vam tindre representació. Però saludem primer a tots els corredors de Mitges Maratons.

La Mitja d'Orihuela és una de les grans de la Comunitat Valenciana els seus organitzadors ja tenen l'experiència suficient per a garantir una bona carrera, Posseïxen una bella ciutat amb molts monuments i que a més és plana, la qual cosa ha fet que des de fa molts anys sempre ha sigut una carrera on poder provar com anem de força, enguany a més han arribat als 1299 corredors entrats en meta i crec que és el seu rècord de participació.
Però té un però, és el disseny del circuit, amb més de mil corredors el seu circuit esta mal dissenyat perquè la volta gran es fa al principi el que obliga als primers a passar-se més de la mitat de la carrera doblegant corredors, un exemple jo vaig córrer a un ritme de 4' 40'' i el primer em dobla quan ell estava pel Km. 19, no vull pensar el que degueren patir els primers fins a arribar on estava jo, la solució pareix senzilla la volta gran al final i així només doblarien als que anaren a més de 6' el Km.
Supose que els organitzadors ja ho saben i que els és impossible de solucionar segurament per problemes amb el trafic que moltes vegades condiciona i molt els circuits de les carreres.

Vull aprofitar l'oportunitat, apropósit de la Mitges, i Orihuela és un cas, que enguany han desaparegut del calendari nacional totes les Mitges Maratons excepte La Mitja de València.
Açò per als corredors populars ens és indiferent però no ho deuria ser per als organitzadors, ja sabem que les subvencions dels Patronats d'Esports, de les Diputacions i dels Ajuntaments s'han reduït o han desaparegut però una carrera gran ha de ser-ho amb ajudes i sense ajudes. La bossa del corredor és suficient en la majoria de les carreres i en La Mitja de Pego pensem que vam estar al mateix nivell que moltes de les grans però les grans carreres no deuen renunciar a estar en categoria Nacional ja que Internacional requerix un fix en corredors estrangers que és impossible sense una bona subvenció.
Que en tota la Comunitat Valenciana només tinguem una carrera de nivell internacional com València i que només tinguem tres més en el calendari de la Federació Valenciana és trist.
També és trist que Santa Pola amb 8000 corredors només tinga categoria Provincial, que Riba-roja només este en Nivell Autonòmic i encara sort que Xàtiva ha fet un esforç, del que m'alegre, per a ser de Nivell Provincial i no hi ha més, només quatre Mitges Maratons que estiguen complint els reglaments de la Federació d'Atletisme.

Ja se que açò ha molts populars ens importa poc però tinguem en compte que més de mil corredors en una Mitja Marató a 10 € han de donar per a tindre un circuit homologat i complir les regles de la Federació Espanyola d'Atletisme i encara que açò no ho vegam dins de la bossa del corredor hauríem d'agrair als organitzadors que patixen perquè açò siga possible i cal posar-se ha pensar si val la pena prescindir dels iogurts… i saber que estem corrent en una carrera que el seu circuit este homologat i amb les garanties necessàries de control per part de la Federació.
P.D. Per als curiosos recomane que es lligen el reglament de La Mitja de Riba-roja per a saber el que significa tindre categoria Autonòmica. Ja parlarem.

Orihuela

Carmen Sala  01:25:53.
Vicent Sala     01:39:10.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada