IN MEMORIAM

dimecres, 15 de febrer del 2012

El fred i la Font.


             Estem passat uns dies de molt de fred i no estem acostumats a estes temperatures, ens costa córrer i els nostres ritmes es ressenten però és normal perquè les baixes temperatures no són bones per a córrer. Però saludem abans a tots els que ha pesar de tot continuen corrent.

Encara que puguem disfrutar corrent amb fred i encara que vegem els tolls gelats i nosaltres estiguem suant hi ha unes dades físiques que són indiscutibles que a 0º l'aigua es congela i açò ens afecta de diverses maneres.
Este diumenge a Orihuela quan portava corrent diverses quilòmetres els meus pulmons em dolien del fredt que feia i només quan em tape el nas i la boca amb la braga que portava en el coll vaig poder mantindre el meu ritme, als que van córrer el dissabte en la Font és fàcil que els passara alguna cosa semblant.
I és que, quan la temperatura de l'aire esta prop de 0º el rendiment en carrera cau per la perduda d'eficàcia de l'aparell respiratori perquè es reduïx la flexibilitat dels seus músculs.

Una altra cosa que ens sol succeir és que amb el fred ens posem massa roba i encara que açò evita que perdem calor el nostre rendiment baixara perquè la temperatura del nostre cos, si anem ràpid, serà massa alta.

Així que si ens agrada córrer bé abrigadets serà millor córrer a un ritme tranquil perquè la calor que produïx el nostre cos per l'esforç és inferior a la què produïx quan anem ràpids.

Amb molta roba o amb fred no parem de córrer i en la Font vam estar molt ben representats ja amb la vista posada en la Volta a la Marina que ens començara ràpidament.


 LA FONT.

FOLQUES LORENTE, MAXIMO      0:40:51
VIDAL BAÑULS, CARMELO           0:42:19
SISCAR PASTOR, CARLOS            0:42:57
SERVER COSTA, FREDERIC          0:45:59
VICÉNS PASTOR, FERNANDO      0:46:10
ARBONA ESCRIVA, JUAN JOSE   0:46:34
PASCUAL PASCUAL, LAURA        0:46:43
CAMPS SENDRA, DAVID              0:46:43
PEREZ JUAN DE DIOS, FERNA     0:46:45
SENDRA FRANQUEZA, PASC       0:47:55
BOIX FERRI, JOSE                         0:48:38
GARRIGOS PINA, PEDRO             0:49:16
CERESOLA PIERA, FRANCISCO  0:50:13
PONS LORENTE, JOAN                 0:50:17
ALEMANY SENDRA, RAMON                0:54:22

1 comentari:

  1. hola buenas tardes de la media maratón de Orihuela no se habla en este blog. Un saludo.

    ResponElimina