IN MEMORIAM

diumenge, 4 de gener del 2015

Ja estic ací! Es pot! Sóc el 2015!

     Bo ja estem en el 2015, i ara que, si començàrem l'any nou com si fóra qualsevol cosa estaríem cometent una enorme malaptesa. Un any de carreres per davant és un regal massa gran per a tirar-lo a perdre.

     Veritat que alguna vegada a l'hora d'ara hem sentit el desig de millorar o de canviar, si ha sigut així, no deixem que el desig se'ns escape, perquè no tots els dies l'anem hi ha sentir. Si hui estem sentint eixa crida a voler ser un altre, a ser distint, atrapem-la amb força i fem-la realitat.
     S'han acabat les Sant Silvestres i les carreres Nadalenques i este 2015 continuarà donant-nos l'oportunitat de continuar disfrutant de la nostra afició així que el millor és començar-lo bé perquè siga més fàcil que ens vaja bé i que acabe de la mateixa manera que va començar, bé.
     La primera carrera de l'any sol ser el Gran Fons de Xeraco i eixa serà la primera oportunitat que haurem d'aprofitar per a canalitzar bé l'any, encara que és possible que haja sigut el primer entrenament de l'any on hàgem començat ja a posar les bases per a un bon any.
     De totes maneres no hi ha tornada, ho vullguem o no, anem hi ha haver d'enfrontar-nos amb el nostre futur i podem triar ser dels que hem desitjat als altres i a nosaltres mateix un Feliç 2015 o ser a més dels que lluiten per obtindre'l. Optarem per ser dels lluitadors.

     Així doncs començarem enguany sabent algunes coses més sobre com entrenar, en este cas continuarem amb la Mitja Marató.
     La Mitja Marató és una carrera que ens obliga per les seues característiques a realitzar una gamma molt àmplia de repeticions, les anem hi ha tindre curtes, mitges i llargues. Encara que per a ser sincer això depén molt de les característiques de cada un de nosaltres, del nostre estat de forma i com no de la marca que ens agradaria realitzar. La longitud solen ser les normals: el 200, el 300, el 400, els 1000, 2000 i 3000 metres.
     La pregunta sol ser sempre  que ritme? Comencem per exemple pels 200 m.
     Tots sabem que abans de començar a entrenar devem tindre una velocitat o un ritme que ens deu servir de referència, sense ell és una bogeria, és el ritme que aconseguim esbrinar amb el test de la velocitat aeròbica màxima que solem realitzar en les pistes, encara que a vegades ens sol bastar amb els tests d'un tres mil i un dos mil realitzats en dos dies diferents, però el més utilitzat per nosaltres els populars sol ser la nostra marca actual en un 10 k.
     Bé, hem d'esbrinar a quant correspon els cent metres a eixe ritme per exemple; si el nostre ritme és a 5' el quilòmetre els 100 metres ens eixiran a 30'', per tant una repetició de 200 metres la realitzaríem, a eixe ritme en 60'', dos vegades eixe temps, hi ha eixe temps cal restar-li de 7 a 12'', o siga que la repetició la deurem realitzar en 48''. Què hem fet? Li hem restat 12'' a la nostra velocitat de referència. Si la nostra velocitat estiguera per davall de 4' li deuríem restar només 7''.
     Fins esta senzilla formula ens deuria bastar, repetim l'exemple amb una de les repeticions que més ens agraden, els 400.

     Si som dels de 5', a la nostra velocitat serien 120'' o 2', així la sèrie l'hauríem de fer en 108'' o 110'', li hem restat els 12'' i si tinguérem la sort de ser dels que la nostra velocitat de referència fóra per exemple 3' 40'' llavors faríem la mateixa operació, a 3' 40'' la repetició seria en 88'' així que restaríem 7'' i la deuríem córrer en 81''.
     Espere haver fet les operacions bé en els exemples, però inclús ens queden algunes dades per esbrinar abans de ficar-nos a córrer, i és saber la quantitat de repeticions per sèrie que deurem realitzar, però això ja serà una altra història, ara ens toca preparar una entrada sobre la nostra volguda Sant Silvestre que enguany ja ha complit cinc anys.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada