IN MEMORIAM

dissabte, 24 de gener del 2015

Fontilles i El Verger, curses solidaries

     Si, ja se que no hem dit res de la carrera de Fontilles ni de la del El Verger però donada la casualitat que les dos eren amb fins benèfics o solidaris ens ve de meravella unir-les en una entrada.

     Saludem primer a tots els corredors que de forma desinteressada van participar en eixes dos carreres i de pas a tots els que ajuden a estes organitzacions.
     Una, la del El Verger, contra el càncer, en concret per a l'associació AECC i la de Fontilles per a ajudar a l'Associació Fontilles en la seua lluita contra la lepra. Dos carreres que ajuden a lluitar contra estes dos malalties, del càncer tots sabem quals són les seues conseqüències perquè la tenim al nostre voltant i veiem les seues conseqüències en canvi la lepra només els que viuen al voltant de Fontilles la recorden i coneixen.
     Amb la lepra ens succeïx que creem que no existix ja, però encara que hui és una malaltia curable perdura encara en nombroses zones del planeta i curiosament el pitjor de la lepra no és la malaltia en si, sinó l'exclusió social que patixen les persones malaltes i que molts recordem i és en eixe camp on la Fundació Fontilles també realitza la seua labor.

     Ja vos n'haureu adonat que poc anem hi ha parlar en esta entrada de la carrera a peu, però si que ho farem de les, cada vegada més abundants, carreres amb fins benèfics. I. encara que a primera vista este tema parega un poc alié, en realitat no és així, ja que condiciona la nostra participació en moltes carreres.
     Hi ha moltes formes en què els organitzadors de carreres col·laboren amb alguna obra benèfica, n'hi ha que aporten una quantitat per corredor que finalitza la carrera, altres donen l'oportunitat de triar per a donar una quantitat afegint-la a la inscripció i altres aporten una part de la inscripció, totes al cap i a la fi intenten ajudar econòmicament a una institució.
     La decisió i la voluntat de col·laborar sempre estaran unides al coneixement que tinguem de les necessitats de eixes organitzacions o institucions, també al que pensem de l'obligació de l'Estat per a fer-se càrrec d'eixes necessitats així com del concepte, tan escarnit, de caritat que tinguem. Concepte de caritat, que per cert, se sol substituir per solidaritat segurament per a no fer ús d'eixa paraula mil·lenària que ja sabem d'on ve i qui la utilitza en la practica, no siga que no siga políticament correcta. 

     En fi, les carreres s'han convertit en un nou sistema d'apadrinament així com en un recurs de sensibilització i de finançament per a alimentar la malparada economia de les ONG a Espanya.
     Tots guanyem. Les associacions poden llançar els seus missatges de sensibilització i a més aconseguixen fons i els corredors sentim que estem lluitant per una causa social alhora que practiquem el nostre esport favorit.
     Les carreres populars s'estan convertint en un esdeveniment perfecte per a la difusió de problemes que la nostra societat no soluciona adequadament donant-nos una oportunitat per a conéixer-los i saber quals són les seues necessitats i no sols conformar-nos amb un xicotet donatiu.

     No vull jo ara parlar en nom d'eixes associacions però pense que més important que eixe xicotet donatiu és el coneixement, el saber d'eixos problemes i prendre consciència de la necessitat que existisquen eixes associacions.
     Així que no estaria malament que visitàrem la pagina web d'AECC, https://www.aecc.es/, i la de la Fundació Fontilles, http://www.fontilles.org/, per a conéixer-los i poder continuar col·laborant amb ells tot l'any i no esperar fins a l'any que ve per a tornar a recordar-nos d'ells i donar-los només un xicotet donatiu.
CURSA SOLIDARIA DEL VERGER.
CERESOLA PIERA, PACO.- 0:29:59.
RODRIGUEZ VALDERRAMA , JOSÉ.- 0:34:11.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada