IN MEMORIAM

diumenge, 5 de juliol del 2015

WikiLeaks i Dorsal 19

     Dorsal 19 en el seu afany per la llibertat d'expressió, pel seu interés a traure a la llum tot allò que s'opose a la transparència i al dret a la informació de tots els seus corredors ha arribat a un acord amb WikiLeaks per a la divulgació en este blog de tots els arxius secrets que es troben en la carpeta denominada CEC de Dorsal 19.

     El secret i la transparència són dos paraules que a primera vista es contraposen. I no obstant això, l'una no es pot donar sense l'altra en els corredors i en un club.
     La transparència és una filosofia que adquirix un club amb els seus corredors, un instrument cada vegada més indispensable per a motivar als corredors i per a mobilitzar les iniciatives de tots els integrants d'un club.
     Per això anem hi ha anar traient a poc a poc els arxius que es troben en la carpeta: CIRCUITS i ENTRENAMENTS CLANDESTINS de Dorsal 19, per a abreviar d'ara en avant CEC de Dorsal 19.
      La transparència fa possible la comunicació entre tots els corredors per quant fa compartir els entrenaments i els projectes dels nostres corredors, és un valor inestimable que assegura el progrés d'un club.
     Però ser transparent no significa dir tot, mostrar tot, no importa com ni a qui. També el secret és un valor cert que és necessari saber administrar.
     I ara amb tota esta informació la gestió de la transparència i del secret és un verdader problema per a mi, tinc davant de mi un arxiu amb estes inicials: BC10.
     Al fer-ho públic vaig hi ha desvelar un dels circuits d'entrenament que és utilitzat clandestinament per a recuperar-se de les carreres dels dissabtes, no és un circuit que siga desconegut però els beneficis que del s'obtenen i com s'obtenen podrien considerar-se un secret.

     Ja se que hi ha en Dorsal 19 uns quants circuits de les mateixes característiques que també estan en esta carpeta i que anirem traient a la llum a poc a poc perquè la meua falta de capacitat per a guardar un secret és més que notòria.
     Generalment, qualsevol corredor o corredora, qualsevol entrenador, coneix més informació de què és convenient comunicar a altres en un moment donat. És quelcom que succeïx en este món de la carrera a peu.
     Anem amb l'arxiu BC10, en este arxiu ens trobem amb un mapa d'un recorregut de 10 quilòmetres i hem pogut esbrinar que transcorre per la Marjal Pego-Oliva, te'l seu començament i el seu final en un lloc situat darrere de la Muntanyeta Verda, un lloc conegut per Blau del Carapatar junt amb el riu Bullent.
     És un circuit dels denominats clandestins per ser usat per xicotets grups de corredors per separat i que ho utilitzen quan no es vol que es veja el nivell de cansament que s'acumulá en la carrera del dissabte.
     Podem observar que el ritme és en la majoria de les vegades molt lent el que ens ve a confirmar la nostra teoria.

     Encara que el més secret i ocult, és el motiu pel qual s'utilitza eixe circuit i no un altre per a recuperar-se. Si continuem llegint podem veure que el bany en l'aigua freda del riu Bullent és la part essencial però el que anem hi ha descobrir és com cal realitzar correctament eixe bany.
     Hi ha imatges de sobra en l'arxiu en què podem veure a diversos dels nostres corredors realitzant eixe bany i podem veure com ho estan realitzant malament. 
     Tots sabem ja els efectes que produïx l'aigua freda en les nostres cames i la quantitat de sang que acudix a elles que és la causant de la ràpida recuperació però perquè açò succeïsca bé la part de dalt del nostre cos ha d'estar calent, no es pot realitzar una bona recuperació quan el nostre sistema vegetatiu ha d'enviar molta sang al nostre cap i a els nostres pulmons perquè s'estan refredant.
     Perquè cal saber que el nostre cos sempre intentara mantindre calent el nostre cervell i els nostres pulmons pel que llevara sang de les cames, cal realitzar eixe bany amb les cames només en l'aigua i de cintura amunt cobers.
     Són xicotets detalls que ens han de servir per a recuperar-nos millor, si som dels que clandestinament ens anem a recuperar al Blau del Carapatar almenys cal fer-ho el millor possible. Després una vegada passats els primers 10 minuts ja ens podem llevar la roba de dalt i prendre'ns un bany refrescant.

     En fi, gràcies a WikiLeaks per facilitar-nos tots eixos arxius que anirem mostrant a poc a poc, com els altres entrenaments i circuits dels denominats nocturns, perquè comencen abans de l'eixida del sol i acaben amb les primeres llums del dia.

     Bo, felicitar a tots els que este cap de setmana han aconseguit trofeus en les seues carreres, com Tania i Màxim, felicitar també a tots els altres en els seus entrenaments i carreres clandestines pero que sàpien que sempre hi ha algú vigilant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada