IN MEMORIAM

dissabte, 2 de setembre del 2017

II Gran Fons Nocturno dels Poblets.

Se'ns ha acabat agost i pareix com si les vacacions s'acabaren i tornàrem al treball, en una certa forma és així ja que comencem amb la fase principal dels entrenaments que estem realitzant per a les maratons que correrem.



        Però no ens desviem, en els últims dies hem vist com el nostre “IV Open summer circuit training” de Dorsal 19 va avançant i ja hem corregut la Volta a la Marjal, i ara estem a l'espera dels dels Poblets, també hem vist com a Màximo continua pujant-se al podi en cada carrera a què va, la ultima vegada em pareix que va ser en el passat diumenge, en el cross de la platja de Sant Joan on queda segon de la general i primer en la seua categoria.
        També vam estar participant en el la carrera d'Almoines, pertanyent al circuit de la Safor, com podem comprovar un cap de setmana d'allò més mogut.



        I açò és només el que podríem anomenar el calfament, ja que se'ns presenten uns caps de setmana intensos. Tots ja sabem l'important que és el calfament per a qualsevol activitat física que realitzarem i per tant també ho és per a una marató. Però en la marató se'ns presenten unes xicotetes variacions. Deixem per hui com cal calfar abans de córrer una marató o si no cal calfar, això ho aclarirem en els pròxims dies, ara concentremos en esta data; 6 de setembre del 2017 a les 09:04:55.
        A primera vista a la majoria de nosaltres no ens indicara quasi res, però als més llunàtics els dirà que en eixe moment exacte estarem en lluna plena. Però un llunàtic no és una persona enamorada de la lluna, és una persona que patix bogeria, no contínua, sinó per intervals.
        La majoria dels dorsaleros són uns llunàtics de la carrera a peu per això no és res estrany que en la pròxima etapa del “IV Open summer circuit training” de Dorsal 19 es pretenga fer coincidir esta bogeria amb què sens dubte provoca la Lluna, i així l'etapa dels Poblets passa a ser nocturna amb l'esperança de poder disfrutar el dia 8 de setembre a partir de les 20:30 d'eixa, quasi, lluna plena.


       Esperem tindre l'ocasió de poder veure allí penjada en el cel a la Lluna, i que ens il·lumine per eixos 12 quilòmetres per als corredors i els 4 per als que caminaran, ja se que se li atribuïxen poders màgics i misteriosos com convertir un home en llop o fer que el cabell ens cresca més ràpid, però nosaltres només aspirem a convertir-nos en millors corredors disfrutant un poc més de la carrera a peu.
        Resulta innegable que algunes experiències que ens succeïxen corrent ens desperten emocions: l'eriçar-se el borrissol al realitzar la nostra marca personal o les llàgrimes a l'acabar la nostra primera marató, són reaccions que tots els corredors han experimentat d'una forma més o menys pareguda, no obstant això, encara ens falta buscar la sensació de córrer davall la llum pàl·lida de la lluna.
Però més enllà dels mites, el satèl·lit de la Terra és en veritat únic i sí que exercix una extraordinària influència sobre el planeta com l'orquestració de les marees, alguns creuen que la lluna plena ens altera, inclús que en eixes nits hi ha més crims, en el que s'ha donat a anomenar efecte Transsilvània. No obstant això, açò és una cosa que la ciència no ha pogut comprovar.
Però sí que és cert que molts animals es tornen més actius, sonors i fèrtils quan brilla la lluna plena i tal vegada als corredors també ens puga succeir una cosa pareguda, es diu també que hi ha una influència de la lluna sobre les plantes  i que afavorix que la saba ascendisca o descendisca.
Així que, si pot existir una relació entre el moment de les labors de l'hort i les fases de la lluna, tal vegada, el pròxim pla d'entrenament  per a la marató l'hauríem de començar en la fase lunar que més avantatges ens proporcione.
Però, açò ja serà per a la vinent marató perquè els plans ja estan en marxa, de moment enguany ens conformarem a acudir el divendres als Pobles per a córrer eixe Gran Fons Nocturn i veure que beneficis ens brinda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada