IN MEMORIAM

divendres, 22 de setembre del 2017

II Marjal de Gandia

El IV “Open summer circuit training” de Dorsal 19 arriba a la seua ultima etapa, la II Marjal de Gandia, se'ns marxa també un estiu increïble que ens ha portat a córrer per tots els pobles de la nostra contornada, i ara fem la despedida també lluny dels nostres circuits habituals que ens acolliran durant tota la tardor i el llarg hivern.

Tal vegada el nom no diga el que exactament és la ultima etapa, la II Marjal de Gandia ens porta durant més de cinc quilòmetres per la platja i el port del Grau, quasi els mateixos que per la marjal i els altres cinc se'ns colen en els enllaços que hem de fer, però és una combinació quasi perfecta.
 
Escullera del Port.
I per què, quasi perfecta?, perquè no podem triar la meteorologia, no podem saber si durant eixe quilòmetre d'anada per l'escullera del port, els núvols o la boira ens permetrà veure durant tres minuts l'eixida completa del Sol amb el Montgó a la seua dreta, tampoc sabem si durant els quatre quilòmetres següents amb la platja a la nostra dreta podrem veure tota la costa fins a Cullera i és que la II Marjal de Gandia depén molt del que ens oferisca la nostra germana la naturalesa.
Passeig Marítim
Algunes vegades, just abans del clarejar quan estem esperant que el sol comence el seu camí, encara que en realitat ell no es mou sinó que ho estem fent nosaltres, es pot veure per un o dos segons un punt o raig de llum verda en l'horitzó, fenomen conegut com a llampada verda. Açò es deu a la refracció de la llum provocada per l'atmosfera terrestre, que fa que la llum d'alta freqüència provinent del Sol (verd/blau) siga més visible que la de baixa freqüència (roig/ataronjat). 
Les dunes
Passarel·la de les dunes.
Este fenomen el va popularitzar Jules Verne en la seua novel·la de 1882 “El raig verd”, en què diu que l'última llampada del dia sempre és de color verd, ja que també es pot observar en el capvespre.
Però el que segur podrem sentir és el so de les onades del mar, que estimula un estat meditatiu i potència una actitud de relaxació. De fet, no és casualitat que este so s'utilitze sovint en les sessions de relaxació perquè s'ha demostrat que genera canvis en les ones cerebrals. Específicament, promou les ones alfa, les quals s'han vinculat amb un estat d'atenció sense esforç. I açò és molt important per al corredor, curiosament, estes ones també promouen un estat de claredat mental i estimulen el pensament creatiu.
Entrada a la marjal 
No hi ha res com contemplar la immensitat del mar per a experimentar eixa sensació mescla de sorpresa i admiració davant de la immensitat. Totes estes sensacions ens vindran bé per a quan abandonem la platja i ens endinsem en plena Marjal de Gandia perquè ens trobarem més oberts a les experiències que experimentarem. 
Passarel·la per la marjal 
El que anem a veure en la Marjal de Gandia ens sorprendrà com ens va sorprendre la Marjal de Pego, no vaig ara a enumerar tots els avantatges que té el mantindre estos zones humides, només diré que tots tenim l'obligació moral de cuidar el planeta i que fent-ho ens estem cuidant també nosaltres, la persona ha d'estar per damunt d'un guany a qualsevol preu. Les marjals estan sotmeses a una pressió urbanística i d'explotació agrícola, i ens incumbix a tots que no es perda de vista el necessari equilibri entre progrés i dignitat humana, una dignitat que va unida a cura del nostre entorn, que sapiem que el progrés no és possible a qualsevol preu i que caldrà mantindre una harmonia. 
              

Anem amb un poc d'informació del circuit. 


En esta primera imatge en què estan els primers 6,800 metres, amb l'eixida que tindrà lloc en la Piscina del Grau, podem veure tot el recorregut que realitzarem per la platja i podrem saber on esta localitzada la ultima font de la platja, hi ha moltes durant tot el recorregut. 

En la segon mapa veiem el tram que ens portara fins al control d'avituallament després de creuar tota la Marjal de Gandia, el control d'avituallament es troba al voltant dels deu mil metres.

El tercer mapa ens mostra els últims cinc quilòmetres que ens traslladara a veure tots els brolladors que hi ha al voltant de l'Alqueria del Duc, on hi ha una altra font. 
Font l'Alqueria del Duc
Ara només ens falta enumerar algunes dades per a tindre tota la informació necessària per al diumenge 24 de setembre de 2017 participar en la II Marjal de Gandia.
Lloc de trobada: Instal·lacions esportives de la Unió Esportiva Portuaris.
Hora: 07:15.
Hora d'eixida: 07:38.
Dutxes: Piscina del Grau. (Al costat).
Esmorzar: 10:00.

Lloc de l'Esmorzar: Bar el Charro, carrer Verge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada