IN MEMORIAM

divendres, 29 de setembre del 2017

El IV “Open summer circuit training” de Dorsal 19 arriba al seu final.

El IV “Open summer circuit training” de Dorsal 19 va acabar en un cap de setmana carregat de carreres i activitats, i és que tots els caps de setmana tenim a molts dorsaleros repartits per innumerables llocs.

Tots sabem que els corredors necessitem proposar-nos aspiracions i objectius alts, però cal fer-ho sobre una escala de valors i d'expectatives encertada. I una bona forma de progressar en la nostra afició per la carrera a peu és avançar en la pròpia millora personal. El dorsalero pot i ha d'aspirar a millorar cada dia al llarg de la seua vida. Es tracta d'una tasca que sempre produïx grans satisfaccions, i que, en certa manera, omplirà de sentit nostra existència.

El dissabte vam veure com Linda, però abans de continuar voldria tornar arrere, concretament fa dos setmanes quan es va córrer la carrera d'Orba, m'estic referint al 16 de setembre, on Linda pujava al podi després d'algunes setmanes, dissabte passat va tornar a pujar, esta vegada en la Xara. Hem d'estar agraïts tots els dorsaleros a este esdeveniment, Perquè? Veiem totes les setmanes en les carreres que cada vegada són més les dones que corren, encara que encara ho fan en un percentatge prou baix, per això tindre a dos dorsaleras que pugen regularment al podi només ens hi ha d'omplir de satisfacció.

No succeïx el mateix amb els dorsaleros. Només Máximo ens salva, encara que cal dir que ho fa a un excel·lent nivell, este cap de setmana a tornat a pujar a Vilallonga amb el segon lloc en la seua categoria, va arreplegar el premi com tercer classificat del circuit de cross d'Alacant i va pujar al podi com tercer de la general en la carrera Solidària Cartonatges Salinas 2017.

Mai un dorsalero siga home o dona arribarà a ser perfecte, és veritat, i per això no ha de confondre's l'ideal de buscar la pròpia millora amb un malaltís afany perfeccionista. Voler aproximar-se el més possible a un ideal de perfecció és molt diferent del perfeccionisme, o d'embarcar-se en la utòpica pretensió d'arribar a no tindre cap defecte (o la més perillosa encara, de voler que els altres tampoc els tinguen).


Tots els dorsaleros ens hem d'enfrontar als nostres defectes de manera intel·ligent, aprenent de cada error, procurant evitar que succeïsquen novament, coneixent les seues limitacions —sense por de mirar-les de front— per a evitar exposar-se innecessàriament a ocasions que superen la nostra resistència.


El IV “Open summer circuit training” de Dorsal 19 acaba amb la II Marjal de Gandia i ho va fer amb el mateix èxit que totes les altres etapes, ens devem de sentir orgullosos tots els dorsaleros, no sols els que es van encarregar d'organitzar cada etapa sinó tot Dorsal 19 que és capaç de mantindre actives tantes activitats.

Ara, ens toca continuar organitzant tots els caps de setmana els entrenaments per a la marató de València i fer-ho amb la idea d'anar millorant cada dia sense que arribe a convertir-se en algo crispat, angoixós o estressant. Ha de ser un interés continu, que s'aborda en el dia a dia amb ànim seré, de manera cordial i amb esperit esportiu, sabent les dificultats amb què ens enfrontarem i la importància radical de la constància en eixe propòsit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada