IN MEMORIAM

dimarts, 23 de gener del 2018

Temporada 2018 en marxa

  Tinc la impressió que en els últims anys, el rendiment mitjà en els esports està baixant perquè l'educació física cada vegada és més lúdica i menys didàctica i perquè, al seu torn, les classes d'educació física s'han convertit en un popurri d'especialitats esportives. 


    No vull ficar-me amb els professors d'educació física, bo un poc si; s'ensenyen esports, però no a conéixer el moviment des dels seus fonaments. I no s'ensenya perquè als professors d'educació física cada vegada li'ls ensenyen més especialitats esportives, i cada vegada menys els fonaments del moviment del cos. Cada vegada es fa menys enfila de corda, bot del poltre, llançaments de baló medicinal i altres artefactes. La necessitat de projectar força sobre un artefacte unit a unes orientacions bàsiques donades per un bon professor, eduquen el cos del xiquet i contribuïxen a un desenrotllament harmònic del seu aparell locomotor.




   Si a tot com succeïx d'anterior en l'escola, li unim que els nostres xiquets cada vegada juguen menys en els patis amb el seu cos i més amb artefactes electrònics, és obvi que les marques atlètiques romandran estancades durant molt de temps. Si prestem un poc d'atenció a l'elit nos en adonarem que en l'actualitat l'atletisme es nodrix de portents amb qualitats innates extraordinàries, però cada vegada són menors en número els atletes decents si bé no excessivament dotats.


   Per això, a pesar de la millora en els mitjans, les marques tendixen a romandre estancades. No és que s'haja aconseguit el límit físic del ser humà, sinó que al no existir una cultura física des de la infància, no hi ha una base numèrica que augmente la probabilitat que s'unisquen el talent, una bona cultura física i els coneixements fisiològics, nutricionals i els mitjans tecnològics actuals.


   De totes maneres en Dorsal 19 cada any anem establint la nostra classificació amb les nostres marques, per a esta temporada ja tenim disputes dos carreres homologades, un 10K a València i una mitja marató en Santa Pola, per la qual cosa ja tenim les nostres millors i pitjors marques. 


   També hem participat en el primer cross de la temporada i en la nostra primera carrera de muntanya, com es pot comprovar ja estem, tot just començar, a tot ritme. 

   10K València. (14/01/18)
Rafa Sastre: 00:41:05.
Nando Sendra: 00:41:29.

   Mitja Marató de Santa Pola.
Màxim Folques: 01:20:27.
Carlos Siscar: 01:26:50.
Carmen Sala: 01:31:10.
Vicent Sala: 01:45:57.

   Trail-Serralades de Barxeta.
Jaume Dominguis: 02:32:56.

   Trail Castell d’Aixa.
Joan Pons: 01:56:23.
Paco Ceresola: 01:56:24.

   Cross d'Ontinyent.
Tino Navarro: 00:28:41.
Fede Server:00:29:13.


   Ara només ens falta esperar fins a la Marató de Castelló per a tindre totes les classificacions en marxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada