IN MEMORIAM

dijous, 6 de juny del 2019

307021


Per a nosaltres, els corredors, els números tenen un significat molt diferent de com els veuen la majoria de les persones, i per als dorsaleros hi ha certs números que tenen tres significats distints: quantitat, simbolisme i missatge.

 
La quantitat que representa un numere és molt paregut per a tots, inclús per als dorsaleros, una quantitat no tanca cap missatge ocult, simple i planerament es referix a la quantitat d'anys, persones, distàncies o temps transcorregut. En este significat no hi ha lloc per a la confusió: el que el número diu és el que es vol representar.
El número 307021 representa una quantitat, una distància o tal vegada un temps.


Un número també pot tindre una condició simbòlica, és un número que no indica una quantitat, sinó que expressa una idea, un missatge diferent d'ell, que el supera i el desborda. No sempre és possible saber per què tal número significa "tal" cosa. L'associació entre ambdós realitats a vegades és desconeguda. Per a les persones normals açò és difícil d'entendre, però els corredors els usen amb tota naturalitat per a transmetre idees, missatges o claus.


Entre corredors no s'explica mai què simbolitza cada número, els veterans han arribat a diferenciar molt ben alguns dels seus simbolismes i han pogut aclarir molts dels seus significats.
Per exemple el número 2,59 simbolitza l'excel·lència.
El número 3,29 simbolitza la grandesa.
El número 3,59 simbolitza la superació.
El número 42195 representa el repte.
I el número 307021 per a un dorsalero representa l'objectiu.


Els corredors també sabem que molts números porten també associat un missatge, porten amagada una paraula que ens esta dient moltes coses.
Per exemple el numere 3 amb el prefix “sub” té un missatge amagat que tots els maratonians saben llegir.
El números 2,59; 3,29; 3,59 o el 42195 porten un missatge amagat per a cada corredor que sap comprendre perfectament.
Per a un dorsalero el número 30721 porta amagat també un missatge, encara que és fàcil que només 24 dorsaleros el sàpien interpretar. Són eixos 24 dorsaleros que al juny de 2015 van unir les seues forces per a aconseguir una distància en les 24 hores que a hores d'ara no s'ha pogut superar.


Recordarem a eixos 24 dorsaleros i el seu esforç.
Juansa.- 11 936 m.
Vte. Arbona.- 13 640 m.
Tony Woodall.- 12 000 m.
Joan Caselles.- 13 490 m.
Esteban.- 13 027 m.
Armando.- 12 572 m.
Paco Ceresola.- 12 710 m.
Marina.- 11 129 m.
Vte. Sendra.- 11 533 m.
Jose Gonzalez.- 12 173 m.
Bay.- 15 052 m.
Felipe Torre.- 11 775 m.
Tino Navarro.- 13 675 m.
Fede.- 13 674 m.
Rafa.- 14 000 m.
Enrique.- 13 400 m.
Carlos Feliu.- 11 756 m.
Carlos Bañuls.- 12 767 m.
Carmen.- 14 000 m.
Valderrama.- 10 400 m.
Batiste.- 11 600 m.
Maxi.- 15 700 m.
Jake.- 12 612 m.
Alberto.- 12 400 m.
Total.- 307 021 m.


Són el millor equip que ha tingut Dorsal 19 en el Relleu 24 x 1 hora de Pego, un equip que a dia de hui contínua disfrutant d'eixe rècord, han passat els anys, i des de llavors sis equips de 24 dorsaleros s'han posat els dorsals per a córrer durant una hora i no han aconseguit sobrepassar eixa distància, té algun missatge amagat que no som capaços de veure i que ens esta dient que eixe és el nostre limit? És eixe número el nostre sostre en el Relleu 24 x 1 hora de Pego? El número 307021 simbolitza eixa excel·lència que ja no podrem superar?
Els tres-cents set quilòmetres i vint-i-un metres és un número especial per a Dorsal 19 que este any deuria de ser oblidat per a col·locar en el seu lloc un altre.


Va haver-hi un temps en què es pensava que els rècords estaven per a batre's i que els que els batien o ho intentaven sabien que estaven realitzant quelcom extraordinari, però ara ningú pareix tindre ganes de batre rècords. Es diria que aconseguir un rècord o una marca personal ja no val la pena. El que compta, això sí, és participar i que tots tenen dret a guanyar, que la vida és un joc. Hem aconseguit fer compatible l'igualitarisme amb la competitivitat. Fins ara només vencien els millors, els més llestos o els més esforçats.
Vos pregunteu a on vull anar a parar.
Tenim por al fracàs? Tenim por d'intentar-ho i no aconseguir-ho? És possible que algun dorsalero no puga suportar la pressió però un club com a Dorsal 19 necessita tindre esperances i objectius que complir, més grans o més xicotets, amb els que dia a dia el mantinguen en acció.
Necessitem tindre motivacions precisament perquè el corredor les necessita per a continuar entrenant, si seguim únicament motivacions xicotetes podem arribar a fer coses molt bones, però limitades, en canvi, amb motivacions grans podem aconseguir inclús allò que sobrepassa les nostres forces. Necessitem esperar aconseguir una meta, qui en res espera, res aconseguix.


Després d'estes senzilles reflexions podem tornar als nostres entrenaments normals del dia a dia, al mateix ambient que de totes les setmanes, afrontant els mateixos problemes de sempre. Però, la carrera a peu no és una història repetida i avorrida. Ha d'oferir coses diferents. Nosaltres podem fer més divertida la nostra afició a la carrera a peu, fent extraordinàries els nostres objectius ordinaris.
En fi, tots sabem que la vida d'un corredor és un combat, però com també succeïx en la vida, unicament els que lluiten i tenen esperança poden disfrutar plenament de la carrera a peu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada