IN MEMORIAM

diumenge, 9 de juny del 2019

VI “Open summer circuit training” de Dorsal 19.


Mentres els dorsaleros es van apuntant al V Relleu 24 x 1 hora de Pego, i es van formant els equips és hora de parlar del VI “Open summer circuit training” de Dorsal 19, és hora per tant d'anar col·locant les dates per a cada etapa. 


Des de fa sis anys amb l'arribada de l'estiu ens trobem amb el que cridem afectuosament “l'Open summer circuit training” de Dorsal 19, que no és una altra cosa que posar davall eixa denominació tots els entrenaments “llargs” que realitzem durant l'estiu i que organitzem en les comarques de la Marina Alta i de la Safor.
Com tots els anys tindrem la mateixa discussió, És massa prompte per a realitzar estos “llargs” quan la marató de València esta tan lluny? I com tots els anys arribarem a la conclusió que roïns per descomptat no són. Entrenar llarg per a un maratonià és un entrenament fonamental es trobe on es trobe en el calendari la marató.


Que ens desplacem a quilòmetres de la nostra casa és per a deixar els nostres circuits tradicionals, eixos que durant tot l'hivern hem de estar xafant, per a anar a la trobada d'altres paisatges i entrenar per circuits on el més important siga l'entorn i no els ritmes, i on, la sensació d'estar entrenant es veja eclipsada per una sensació d'estar en un viatge de vacacions.
Una altra raó, i no menys important, és que, en estes etapes és més fàcil entrenar en grup perquè els ritmes quasi no importen, i quan ens trobem cada un amb el nostre pla i els nostres ritmes serà més complicat. Açò ens porta, també, a que ens anem preparant mentalment per a eixos entrenaments llargs que realitzarem este hivern. Succeïx que molts de nosaltres no tindrem per eixes dates la força mental per a suportar eixos entrenaments, no per la velocitat a què es desenrotllaren si no per la duració, per això córrer en estes etapes en companyia ens prepara mentalment per als “llargs” que algunes vegades ens veurem obligats a realitzar sols.


Córrer estes etapes del VI “Open summer circuit training” de Dorsal 19, per circuits nous o que des de l'any anterior no hem recorregut ens dóna la impressió que el temps i els quilòmetres passen més ràpid i a més parlar mentres correm ens relaxa i no estem tan pendents del nostre cos pel que la sensació de fatiga és menor.
El en VI “Open summer circuit training” de Dorsal 19 igual que en el V Relleu 24 x 1 hora de Pego també es fomenta la unió del grup, perquè d'alguna manera un club de corredors també necessita veure's recolzat per la sensació de grup, d'unió entre els corredors. Encara que als corredors ens costa mirar tots en la mateixa direcció, tindre una meta comuna o uns mateixos objectius, resultaria interessant que en estos esdeveniments tiràrem tots en la mateixa direcció.


No m'estic referint a avançar, a anar sempre cap avant, sinó més aïna a no abaixar-nos del “burro”. No he dit “no abaixar-nos del tren o del cavall”, haguera sigut distint. Un cavall suggerix llibertat, velocitat, crins al vent... En canvi dic: “no ens abaixem del burro”.
En el burro, com en la carrera a peu, a vegades se'n va cap avant, a vegades cap arrere, a vegades bramant… a vegades, l'animal, -em referisc al burro- com que no es mou. Així és un corredor i un club de corredors. A vegades per a arrere, a vegades per a avant, a vegades bramant... però sempre tots en el burro. Què importa per on i quant haja de costat anar mentres anem junts, en la mateixa direcció, recolzant-se, acompanyant-se?


Què importa que no es puga reunir el millor equip per a les 24 hores? Ah, lo perfecte! Per què no tot en la vida és créixer? Per què no tot en este món és aconseguir les nostres metes sense més complicacions? La resposta és molt senzilla: les dificultats existixen des que van aparéixer home i dona sobre la terra, i la vida del corredor simplement no seria la mateixa si voldríem llevar-li esta contrapartida de la dificultat. A més no sempre està en les nostres mans evitar algunes dificultats que es van suscitant, perquè moltes d'elles ens les imposen les lesions, les circumstàncies, l'entorn en què ens trobem… Però és interessant que els corredors d'un club sàpien partir d'este pressupost i veure que moltes vegades els problemes per a aconseguir batre un rècord són eixa oportunitat per a aconseguir-ho.
Anem per tant a buscar els dates per als etapes del VI “Open summer circuit training” de Dorsal 19.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada