Video del mes

dimarts, 11 de juny del 2019

Ens n'anem de Gala


Un any més se'ns ha acabat el Circuit a Peu Marina Alta, i amb eixe final ens arriba la Gala d'Esports del M.I. Ajuntament de Pego on Dorsal 19 reconeix el merite dels millors classificats durant les 12 carreres que formen el Circuit Marina Alta.


La Gala d'Esports del M.I. Ajuntament de Pego és el moment en què ens reunim tots els esportistes de Pego per a celebrar junts una temporada on cada especialitat esportiva a col·laborat en que l'esport a Pego siga una passió.
Curiosament el dia abans tindrem una altra Gala, en esta ocasió la del Circuit a peu Marina Alta on també acudirà Dorsal 19.
Són estos dos esdeveniments, un en divendres i l'altre en dissabte, els que centraran la màxima atenció per a Dorsal 19 en este cap de setmana, encara que el 10K del Grau de Gandia també tindrà la seua importància, doncs les seues marques ens serviran per a la classificació del 10K.
Pot paréixer que acudir a les Gales estiga fora de l'orbita d'actuació d'un club i que només en que acudisquen els premiats i una representació n'hi ha prou, però no és cert.


Un club necessita també relacionar-se ja siga en la Gala del Circuit de la Marina Alta amb altres clubs de corredors o com en el cas de la Gala d'Esports de l'Ajuntament de Pego amb els representants d'altres esports. En la Gala de la Marina representem tots els corredors de Pego, a Dorsal 19 i a la nostra Volta a Peu, i en la Gala d'Esports de Pego representem dins de l'esport pegolí a la carrera a peu. Mentres que divendres representem un club, Dorsal 19, el dissabte representem al nostre esport, la carrera a peu. Com veieu dos actes de representació completament distints.
Estes ocasions en què es reunixen diverses formes de viure i d'entendre l'esport solen transformar-se en festes en què el verdader protagonista és l'esport en general. El que suposa, reconéixer per part de tots que la practica esportiva ha de ser considerada pel que és: un joc.
L'esport no és només una forma d'entreteniment, de passar el temps, sinó també - i sobretot unamanera per a comunicar els valors que es promouen durant la convivència entre les persones i que ajuden a fer que la nostra societat siga més pacífica i fraterna. Pensem en la lleialtat, la perseverança, l'amistat, el compartir, la solidaritat. Certament, qualsevol esport suscita molts valors i actituds que han demostrat ser importants no sols durant el seu practica, sinó també en tots els aspectes de la vida, més específicament en les relacions entre les persones. L'esport és una escola d'amistat, ens ensenya a construir i a trobar amics. 


Cal tindre en compte que en la practica d'un esport es reunixen tres condicions essencials: la quasi necessitat entrenar-se, el "joc net" i el respecte entre els adversaris.
Qualsevol esport ens ensenya que per a guanyar cal entrenar-se. Podem notar, en la pràctica de qualsevol esport, una metàfora de la vida. En la vida cal lluitar, "entrenar-se", esforçar-se per a aconseguir resultats significatius. Perquè açò siga possible hem de posar en pràctica una altra condició essencial de qualsevol esportista: el que el "joc net" ens pot ensenyar.
En la practica de molts esports és necessari tindre en compte, en primer lloc, en el bé del grup, no per a si mateix. Per a guanyar, cal superar l'individualisme, l'egoisme. Per tant, ser "individualistes" en els esports d'equip és un obstacle per a l'èxit de l'equip, la carrera a peu és no obstant un esport individual però si tenim actituds “individualistes” ens trobarem sols dins d'este gran món de la carrera a peu, igual que si som "individualistes" en la vida, ignorant les persones a què ens rodegen, ix perjudicada també tota la societat.


Una última lliçó que podrem aprendre este cap de setmana és l'obligació de respectar a l'adversari, sobretot si va vestit de carrer, sense les sabatilles i sense els pantalons curts. Moltes vegades és incomprensible entendre que persones amb jaqueta i corbata que han estat tota la nit al nostre costat amb una imatge tan poc atlètica siguen capaços de transformar-se i córrer com ho fan en quant es posen unes sabatilles i uns pantalons curts. És per tant, molt difícil identificar en estos actes als nostres competidors. 

En la Gala del Circuit de la Marina Alta seran premiats els dorsaleros:
Ainhoa Savall Mengual com 3a classificada Alevi Femení.
Adai Prada Lloret com 3r classificat Benjamin masculí.
Anna Caravaca Sala com 2a classificada Benjamin Femení.
Cristina Bañuls Pastor com 1a classificada Infantil Femení.
Reconeixement que també rebran el dissabte en la Gala del M.I. Ajuntament de Pego junt amb els millors classificats de Dorsal 19 en el Circuit a Peu de la Marina Alta.
1r Classificat: Jaume Sendra Folques.
2n Classificat: Carlos Bañuls Ortola.
3r Classificat: Raul Tamarit Seresola.
En Dones:
1ª Classificada: Linda Blanco Ciscar.
2ª Classificada: Sandra Espla Gisbert.
3ª Classificada: Carmen Marco Ports.
També recordar que l'Escola d'Atletisme de Dorsal19 premiara tots els seus integrants i especialment a l'equip de relleus 4 x 80 femenins que guanya el Minijocs.
També premiarem als millors dorsaleros en el Circuit de Trail Marina Alta.
1r Classificat: August Ferrandis Bañuls.
2n Classificat: Batiste Piera Ferrer.
3r Classificat: Paco Ceresola Piera.
En Dones:
1a Classificada: Nuria Mengual Alberola.
2a Classificada: Eva Dominguis Llambies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada