IN MEMORIAM

dijous, 26 de març del 2009

A LA PENYA DEL GAT.


     Fa uns dies vam dir que una forma de potenciar les nostres cames per a així aconseguir una camallada mes llarga era realitzar entrenaments en pujada, i hui ens toca parlar un poc d'estes odioses sèries. Segur que haureu llegit alguna cosa sobre les sèries en rampes, hi ha moltes revistes, llibres i pàgines Web que tenen informació molt detallada i mes especialitzada de la que ací podem mostrar però hui parlarem de LES MEUES PUJADES, no serà una informació molt tècnica i espere que siga comprensible.
     Ja sabreu que es pot fer una classificació per la distància, curta, mitjana i llarga, però resulta que la majoria dels nostres corredors som ja veterans o quasi i açò ja representa una classificació diferent, i nosaltres mirarem estes sèries des d'este punt de vista.

     L'edat és un factor a tindre en compte quan hem de triar un tipus d'entrenament en les pujades, per la mecànica de carrera cal ser molt elàstic i quan ja estem al voltant dels 40 l'elasticitat es va perdent i cal tindre molt de cuidat amb les lesions, així que deuríem procurar no oblidar-nos de les estirades sobretot si fem pujades.
     Normalment quan realitzem les sèries en pujada pensem a millorar la potència en les nostres cames però nosaltres ja no som jóvens, ja no podem o millor dit no hauríem de fer les costes molt ràpid perquè al no tindre una bona elasticitat correm un seriós risc de lesionar-nos, amb açò estic intentant dir que no hem de fer sèries en pujada?, pues no, el que diré és que hem d'utilitzar estes sèries de forma diferent.
     Amb els anys la nostra forma de córrer va perdent eficàcia, és veritat que es fa mes econòmica perquè ens assentem mes al córrer, però també és veritat que va perdent vigor perquè som mes lents i açò ens succeïx perquè hem perdut força i els nostres peus no ens impulsen com abans, els nostres turmells no tenen l'elasticitat suficient per a realitzar un bon impuls, i a on ens porta açò, puès a què les nostres sèries en pujada deuen ser un poc especials.
     Jo pense que arribats a una certa edat és millor augmentar l'elasticitat dels nostres turmells i peus per a poder impulsar-nos millor que buscar augmentar la potència de les nostres cames,  pel que hauríem de procurar quan fem estes sèries estar mes pendents de realitzar bé el moviment dels nostres turmells i els nostres peus que mirar el cronometre, com el que ens interessa és que els nostres moviments de peus milloren no deuríem començar la sèrie costa amunt sinó uns metres abans ja que així a l'arribar a la pujada ja tindríem una mecànica de carrera mes adaptada a la velocitat així com tampoc deuríem parar-nos a l'arribar dalt sinó continuar uns metres mes amb el fi que els nostres músculs s'adapten a la velocitat en pla.
     Açò significa que cal començar la sèrie uns 50 metres abans de la pujada i després hauríem de mantindre almenys 50 metres, la pujada no deuria passar de 200 metres i no hauríem de preocupar-nos del crono sinó d'estar durant tota la sèrie impulsant amb els peus.

     Estes són les meues sèries en pujada, un problema és localitzar un lloc que reunisca mes no menys estes condicions, nosaltres les realitzem darrere de les pistes en la Penya del Gat, en la imatge podeu situar-vos, el tram en blau es el pla, el roig és la pujada i el verd és la part final amb un lleuger descens, després cal seguir a pas lleuger fins a arribar una altra vegada al principi.
     És un lloc tranquil i que esta il·luminat a les nits només ens falta ja saber cuantes voltes deurem que donar, el normal seria no arribar mai a sentir-nos esgotats si comencem a notar que ens costa molt pujar o no podem mantindre el ritme en la part final és l'hora d'acabar i fins a la setmana que ve ja que només una vegada a la setmana i com a màxim quatre setmanes seguides.
     Bo, per hui ja és suficient, espere que no vos canseu molt a i una altra cosa que també és important les sabatilles, haureu d'utilitzar les mas ràpides que tingueu perquè al ser les mes flexibles seran amb les que mes llibertat es mouran els músculs del peu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada