IN MEMORIAM

dijous, 3 de setembre del 2009

GRACIES, als Premis Príncep d'Asturies de l'Esport.

No solem escriure sobre els premis que es donen, perquè valorar la decisió d'un jurat sempre és discutible però farem un excepció esta vegada i l'anem fer dels premis mes prestigiosos que es donen a Espanya, el Premi Príncep d'Astúries, esta vegada en l'apartat d'esports.
No em solc interessar molt en esta classe de premis però enguany és especial per a tots els que ens agrada l'atletisme, se l'han donat a una atleta, sol per això ja es mereix que ens fem eco, que premien un atleta siga de l'especialitat que siga ens deuria alegrar a tots perquè sempre cal recolzar a qui dóna a conéixer el nostre esport.
Molts ja sabreu qui a sigut la guanyadora, Yelena Isinbayeva i és que es va decidir atorgar el guardó a la perxeguista russa Yelena Isinbayeva, que es va imposar en la votació final a Marta Domínguez i Haile Gebreselassie, Roger Federer, Pau Gasol , Barcelona, l'equip espanyol de natació sincronitzada i Gemma Mengual.

L'atleta palentina Marta Domínguez, recent medalla d'or en els 3.000 obstacles en els Mundials de Berlín, va acabar en segon lloc en la votació que va decidir el guardó. La perxeguista russa es va imposar per 20 vots a 9.
Però hi ha una cosa mes que ma agradaria destacar, també estava nominat el meu volgut Haile Gebreselassie, des d'ací el meu agraïment a tots els integrants del Jurat per acordar-se de l'atletisme i situar tres grans atletes entre els nominats.
Yelena és un exemple que s'ha de seguir, cap atleta és invencible inclús ella mateixa que estava invicta des de París 2003, quasi sis temporades en què es va convertir en la perxeguista número u de totes les èpoques a l'establir els Deu millors rècords internacionals a l'aire lliure i les nou primeres en pista ensostrada, incloent sendes Medalles d'or en els Jocs Olímpics d'Atenes 2004 i Beijing 2008 a més dels Títols del món del 2005 i 2007.
Però fa unes setmanes no va poder repetir a Berlín quan va patir una sorprenent derrota. Com a forma de demostrar que els grans atletes mai es donen per vençuts, la russa Yelena Isinbayeva va tornar a l'arena en el Torneig Weltklasse de Zuric on es va emportar la victòria a l'establir el Nou rècord mundial femení de bot amb perxa al passar la vara col·locada a 5,06 metres d'altura, un centímetre més que la marca fins ara vigent que també estava en el seu poder des de la seua consagració en la capital xinesa.
Als seus Vint-i-set anys i davant de l'estadi suís omplit per a veure la seua revenja, Isinbayeva va començar amb 4,71 metres per a passar a un segon intent que també va superar amb facilitat però, esta vegada, en 4,81, uns deu centímetres més.
El públic li va demostrar el seu suport a l'aplaudir-la quan la vara es va col·locar a 5,06 que va botar en un primer intent, "A Berlín només vaig tindre tres bots així que ara em vaig sentir renovada, açò és increïble i ho vaig aconseguir en el moment just, el fracàs del mundial d'Alemanya es va deure al meu excés de confiança ja que les competències s'havien transformat en un treball rutinari", va explicar, mes esperit de lluita i superació no es poden donar.


Discutir ara qui se'l mereixia mes no val la pena, Isinbayeva és la millor perxeguista de la història, encara que Haile és el millor maratonià de la història.

Donar les gràcies per tant als Premis Príncep d'Astúries de l'Esport per haver premiat a:
1987 Sebastian Coe.
1991 Sergei Bubka.
1993 Javier Sotomayor.
1995 Hassiba Boulmerka.
1996 Carl Lewis.
1997 EQUIP ESPANYOL DE MARATÓ.
2004 Hicham El Guerrouj.
2009 Yelena Isinbayeva.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada