IN MEMORIAM

dilluns, 6 de desembre del 2010

BOGERIA.

    Pocs minuts després d'haver begut poden aparéixer una sèrie d'efectes la manifestació de la qual varia segons la quantitat ingerida i les característiques de cada persona. Per orde d'aparició en el temps i en relació amb la concentració d'alcohol en l'organisme, estos efectes serien els següents:
·         Desinhibició.
·         Eufòria.
·         Relaxació.
·         Augment de la sociabilitat.
·         Dificultat per a associar idees.
·         Descoordinació motora.
·         Decidir córrer una marató amb set dies d'antelació.
Però jo no recorde haver pres gens d'alcohol abans de la carrera d'Algemesí, no recorde haver afegit al meu café amb llet una altra cosa que no fóra un poc de sucre, tampoc recorde que les magdalenes estigueren banyades en licor, llavors que ha passat pa què decidim córrer el diumenge que ve la marató de Castelló? , si no ha sigut cap classe de droga deu ser bogeria.
En què consistix la bogeria? A tindre idees incoherents i a obrar amb incoherència. 

Val, esta clar, estem bojos, però com deia Sant Agustí, -Una vegada a l'any és lícit fer bogeries-, i 2010 se'ns esta acabant i la marató de Castelló és tal vegada la ultima oportunitat de realitzar la bogeria de 2010.
Amb el pas dels anys anem veient que les genialitats i la bogeria en nombrosos casos van de la mà. Hi ha per ací diversos estudis psicològics que intenten demostrar que gran part de les persones amb un poc de genialitat patixen d'algun trastorn psicològic, no dic que este no siga el nostre cas, perquè algun trastorn tenim, ja que no es decidix córrer una marató amb tan sols set dies d'antelació i pretendre estar bé del cap.  

Amb açò no intente tampoc dir que siga precisament una genialitat, això se sabrà la setmana que ve, però és una bogeria controlada ja què -“com més boja és l'aventura, més assenyat ha de ser l'aventurer”- i si algun defecte tenim és el de ser massa reflexius, i encara que l'exemple puga induir a error, Salvador Dalí va dir una vegada –“ L'única diferència entre un boig i jo és que jo no estic boig”-  nosaltres crec que tampoc estem bojos però ens agraden els que estan bojos: bojos per parlar, bojos per pensar, bojos per viure, i com no, bojos per córrer.
El diumenge 12 de desembre serem més bojos a Castelló.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada