IN MEMORIAM

dimarts, 18 d’agost del 2015

Comença el compta arrere del Fons Marjal Pego-Oliva.

     Estem començant amb els preparatius de la 4a etapa del “II Open  circuit training” de Dorsal 19, una etapa que tots coneixem perfectament d'altres anys i que no tindrà cap variació respecte a les edicions passades encara que els que la vullguen conéixer un poc millor només han de repassar les entrades d'anys anteriors. 

     Repetir el mateix circuit d'anys passats és un signe que estem contents amb el seu recorregut, va hi ha ser la primera etapa d'enguany que només posseirà uns pocs metres d'asfalt i que serà completament plana.
     Sentirem una altra vegada paraules com Carapatar, Bullent, Salinar, Revoltetes, Bovar, Regalatxo, Sequia Mare de la Marjal, Estalons, Segamans, Costarrèbies, Abiats i hi haurà moltes més que se'ns han oblidat perquè ara pareix que la marjal siga tota una, i se'ns estan oblidant els noms de les antigues partides.
     Tornarem a sentir parlar del cultiu de l'arròs, de l'arròs bomba de Pego, d'ànecs, del samaruc i de tants noms que molts de nosaltres portem en el subconscient i que només recordem gràcies a estos entrenaments pel nostre parc Natural.

     Però tornem a esta quarta etapa, amb la que arribem al principi. Al principi? No. No hi ha hagut cap equivocació. Ho confirme: amb esta etapa arribem al principi. Al principi de la història del nostre circuit d'entrenaments d'estiu, ací va començar tot i ací començara la part més implacable.
     Són moltes coses les que hem fet i aprés junts corrent en les anteriors etapes. No hem pretés ni amb molt mes comprendre totes les facetes de la carrera a peu. Podríem continuar incessantment la nostra xarrada aprofundint en diversos aspectes de cada una de les etapes que hem celebrat, posant com a exemples alguns passatges que podrien paréixer més interessants. Però esta no és la nostra comesa. 
     Tan sols hem volgut deixar-vos i donar-vos l'oportunitat per a córrer per diferents circuits i ambients. Hem aconseguit el nostre objectiu? No ho sé. La resposta ens la donareu vosaltres amb la vostra continuïtat i afició a la carrera a peu. I és més. No me la donareu a mi, sinó a vosaltres mateixos i a cada un dels vostres companys en els entrenaments de cada dia i als corredors que vos trobeu en les carreres.

     Quan ens acostem a l'etapa de la Marjal Pego-Oliva, ja et coneixes un poc més com a corredor i coneixes més a tots els de Dorsal 19 i ara després de circuits amb pujades i baixades, de sendes i de calor t'hauràs adonat del que t'agrada quan vas hi ha entrenar, ja estaràs millor entrenat i en millor forma de quan vas començar.
      I el diumenge 30 d'agost quan comences a córrer ja t'hauràs llevat el maquillatge, ja tots et coneixeran, ja no servirà de res amagar la teua cara de patiment darrere d'unes ulleres de sol quan vas a un ritme que no és el teu, ja tots ho sabran. Ja no servirà de res que et quedes amb el grup dels tranquils perquè si ho fas serà perquè eixe és el teu lloc.
     I és que amb la 4a etapa, amb el Gran Fons Marjal Pego-Oliva, arribem al principi, arribem als entrenaments creuats, als entrenaments a ritmes fixos, comencem ja amb els primers llargs per a la marató i tot es transforma, comencem el “II Open summer circuit training” de Dorsal 19.
     Ara després de tres etapes i dos mesos d'entrenament lleuger hauràs començat a experimentar una major força en les teues cames. Un aprendre a véncer-te a tu mateix a pesar de la calor i d'uns mesos d'estiu adversos al teu programa d'entrenament. No està malament el sentir-se amb ganes ja de començar a córrer amb ganes. El pitjor és deixar-nos portar d'eixes circumstàncies i acabar l'estiu amb la sensació d'haver perdut uns mesos d'entrenament.

     Per a “fabricar” una bona base d'entrenament es necessiten mesos i la base que hem adquirit en el que portem de “II Open summer circuit training” de Dorsal 19 va sent hora que la posem en pràctica i esta quarta etapa és l'ocasió ideal.
     En poques paraules, ara coneixes millor el teu estat de forma, coneixes bé el circuit, saps que no hi haurà sorpreses, així que prepara't i corre. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada