IN MEMORIAM

dissabte, 22 d’agost del 2015

Quasi tot solucionat pa la Marjal.

     Els que estem intentant posar un poc en orde tot el que és necessari perquè es puga córrer el diumenge que ve la 4a etapa del “II Open summer circuit training” de Dorsal 19 ja sabem un poc més, i ja hem revisat el circuit i tot pareix indicar que si no plou més podrem realitzar el circuit gran.

     No vull deixar passar esta ocasió per a recordar que correrem en un espai natural protegit i que hem d'intentar córrer en grups reduïts, així com fer el menor soroll possible, procurar no abandonar la ruta marcada i no ficar-nos camp a través, no deixar cap residu al nostre pas per tot el parc encara que és veritat que els corredors no solem embrutar els circuits pels quals solem córrer, però en esta ocasió hem de ser un poc més respectuosos si és possible, si algú té la temptació d'usar algun tipus de gel ha de tindre un especial atenció amb l'envàs.
     Tal vegada perquè visquem a Pego i creuem moltes vegades la Marjal no ens adonem del que tenim al nostre costat i de la importància que té este parc Natural per a tots.
     No vaig ara a redactar un manifest ecologista, en el qual qualsevol intervenció humana és un acte d'insolència contra la naturalesa, Tampoc li vaig hi ha fer el caldo gros als que consideren que el calfament global és un assumpte de lluita ideològica entre “progressistes” i “conservadors”, que s'acomoda segons les agendes de la conjuntura política, dispensant-nos de responsabilitat davant del que succeïx. 

     Ni pretenc escriure un tractat cientificotècnic, menys econòmic, sobre les particularitats del desastre ecològic, amb l'objectiu de mostrar les receptes definitives i asèptiques al problema, algo així com un manual per a eixir del problema sense omplir-se les mans de terra.
     No vaig hi ha fer res de tot això, només m'agradaria que quan creuem un parc natural o una alguna zona d'interés natural i la Marjal Pego-Oliva ho és, pensàrem o ens preguntàrem Quin tipus de món volem deixar als que ens succeïsquen, als xiquets que estan creixent? Esta pregunta és la que ens hem de fer cada vegada. 
     Ja se que esta pregunta no afecta només el medi ambient de manera aïllada, perquè no es pot plantejar la qüestió de forma aïllada, i ens portara a interrogar-nos sobre el sentit de la nostra existència, ens obligara també a plantejar-nos: ¿Per a què passem per este món? ¿per a què vam vindre a esta vida? ¿per a què treballem i lluitem? ¿per a què ens necessita esta terra? I eixes preguntes generalment no ens les volem fer i sense les seues respostes pense que les nostres preocupacions ecologistes no poden arribar a bon port.

     En fi, siguem de la classe de corredors que passarem per esta 4a etapa del “II Open summer circuit training” de Dorsal 19 com a turistes que es limiten només a tafanejar o com els viatgers que pretenen viure el seu pas per la Marjal Pego-Oliva com una verdadera experiència, és a dir prenent consciència que ens trobem amb un entorn privilegiat i del que només som custodis i no amos, la correguem com la correguem disfrutem tots de la carrera a peu en un circuit no sols pla sinó també llis.
     Esta etapa és la que té el millor ferm per a córrer perquè els camins de terra compactada és el millor terreny per a córrer pues presenta una bona absorció de l'impacte ja que el terreny es deforma per a amortir el colp al mateix temps que aporta rigidesa per a l'impuls, cap altre ferm té eixes qualitats, ja que molt diferents són les pistes de muntanya i les sendes que presenten irregularitats i zones de pedres soltes, que presenten un risc elevat d'esgarres i sobrecàrregues dels músculs estabilitzadors del turmell com el peroneo i soleo. En les sendes de muntanya el problema no és l'impacte, sinó les irregularitats en el suport i el ferm inestable en algunes zones.

     No va hi ha ser eixe el problema de córrer en la Marjal Pego-Oliva i encara que molts de vosaltres haureu notat que no estem fent massa publicitat pa què acudiu a córrer el dia 30 d'agost, ni donant massa informació sobre l'etapa ni mostrant el lloc d'eixida ni els quilòmetres i no ho fem perquè no vullguem que acudisquen tants corredors com en les etapes anteriors sinó perquè un grup de més de 30 corredors ens estaria ocasionant a hores d'ara algun problema i encara no estem preparats. És fàcil que durant este cap de setmana puguem tindre el problema quasi solucionat.

     Quasi segur que el dilluns després d'haver corregut uns a Piles i altres en Set Aigües puguem dedicar tot el nostre esforç a la 4a etapa d'este “II Open summer circuit training” de Dorsal 19 i llavors començarem a veure-ho tot més clar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada