IN MEMORIAM

dimecres, 12 d’agost del 2015

Murla, la nostra 3a etapa del “II Open summer circuit training”

    Com no disposarem d'informació sobre el circuit de la tercera etapa del “II Open summer circuit training” de Dorsal 19, el tan conegut com el Gran Fons de Murla del que enguany anem hi ha celebrar la quarta edició no ens queda una altra opció que escriure un poc sobre Murla, escriure un poc sobre el més característic d'esta població de la Vall del Pop.

     Per a molts de nosaltres el personatge més emblemàtic de Murla és el nostre Tony Woodall o John com també el coneixem en el whatsapp, detallar ací totes les seues qualitats pense que no cal, i al no fer-ho és fàcil que algú que no siga de Dorsal 19 ens diga que el John més conegut i més important de Murla siga John Giner Muñoz àlies “Jan”.
      “Jan” és un pilotari de Murla que ha sigut diverses vegades campió del món i d'Europa de llargues, encara que alguns entesos en Pilota Valenciana ens poden dir que el millor pilotari de Murla és sense cap dubte José Vicente Riera Calataiud, el “Nel” de Murla, que per a molts esta considerat com el primer geni de la pilota valenciana.
     Jo no se molt de pilota valenciana però he pogut llegir que el Nel de Murla és un dels pocs pilotaris que té una Galeria d'Honor en el trinquet Pelai (València) i la Federació de Pilota Valenciana li va concedir a titule pòstum en 1987 la Insígnia d'Or, he pogut esbrinar també que cada 4 d'agost se celebra a Murla la “Festa del Nel”, també posseïx una plaça amb el seu nom i una altra cosa que crida l'atenció del Nel és que va ser l'introductor de la corda central en els trinquets allà per 1910.

     Com veieu molta competència hi ha a Murla per a ser el personatge més popular i això que m'estic deixant a un nou que comença ara a despuntar, Amedeo, però açò ja serà una altra història per a escriure.
     Encara que segons la meua opinió des de l'any 1256, quan les tropes de Jaume I el van construir, el que més ens crida l'atenció és el Castell de Murla, també conegut com l'actual Castell de Pop.
     La ubicació del castell està justament adossada a l'església parroquial de Sant Miquel Arcàngel, en l'interior de Murla pel que seria fàcil que passàrem corrent pel seu costat.

     Altres diuen que si, que pot ser que el Castell de Pop siga el monument més emblemàtic de Murla però que el Bar Papas, on segurament esmorzarem el dissabte després de la nostra 3a etapa del “II Open summer circuit training” de Dorsal 19 és el lloc més visitat de la localitat, anem a deixar-ho ací, i que cada u trie el més representatiu de Murla i on segur algun corredor de Dorsal 19 arribara a dir que l'IV Gran Fons de Murla és sense cap dubte el millor esdeveniment, en fi, nosaltres el dissabte 15 d'agost a les 07:30 des d'un altre dels monuments de Murla, el Trinquet, donarem l'eixida a la nostra carrera.
     Ens veiem a Murla el dissabte i per a això els que estem a Pego ens reunirem des de les 06:30 a les 06:45 en el Bar la Forana per a eixir cap a Murla, com en cada etapa cal avisar pel mitjà que siga que correrem i esmorzarem per a poder controlar els avituallaments i la taula en el bar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada