IN MEMORIAM

dimarts, 1 d’agost del 2017

"Camí d'Al-Azraq" i més.

Ja falten pocs dies per al “Cami d’ Al-Azraq” i és que la segona etapa del IV “Open summer circuit training” de Dorsal 19 és diumenge que ve en la Vall d'Alcala, arriba el moment de divertir-se corrent per la muntanya.
Arriba un moment en què el corredor que es passa les setmanes entrenant té ganes de divertir-se. És lògic. No seria un programa d'entrenament normal el que excloguera la diversió. Que ningú imagine que un entrenament per molt seriós que siga s'haja de prendre com un dol continu.
En Dorsal 19 ha d'haver-hi molta serenitat, molta il·lusió, molta alegria. Hi ha un temps per a cada necessitat. No sempre és fàcil, però és qüestió d'orde. Inclús hi ha temps per a ballar. Ben sabut és que el ball pot convertir-se en un exercici molt necessari per al corredor.
Què significa diversió per a un corredor, entretinguem-nos un moment en el significat de la paraula diversió. Di-versión, divertir-se, sona a abocar-se o bolcar-se, eixir en certa manera d'un mateix. La diversió en un corredor que esta entrenant és eixir per uns instants del seu sistema d'entrenament habitual, això si, ben proveït, amb domini de la situació, per a aconseguir no espatlar tot l'entrenament acumulat.
En tot entrenament cal eixir un poc d'allò més habitual, de l'esforç constant. Cal dir, és eixir un poc de la monotonia. Però l'alegria, la tranquil·litat, la recuperació d'energies no s'aconseguix fugint del verdader objectiu del nostre entrenament. Tenim de ser capaços de convertir el nostre “open summer” en la part divertida del nostre entrenament.
En altres paraules: per a divertir-se amb el IV “Open summer circuit training” de Dorsal 19 és necessari convertir-se, convertir l'entrenament d'eixe dia en una carrera relaxant, que ens distenga i ens assossegue i que ens servisca per a reparar forces perquè després siguem capaços de majors esforços.
Posem com a exemple la pròxima etapa, El Camí d'Al-Azarq de la Vall d'Alcalá, una etapa que ens presenta un circuit de 13 quilòmetres, amb eixida a les 08:00 des del càmping, amb un recorregut que ens mostra tota la part de la solana passant pel despoblat de l'Adzuvieta per a després de creuar la la Vall d'Alcalà emportar-nos fins a Beniaya. Un circuit adaptad per a tots els corredors, però si per necessitats del nostre entrenament ens veiem en l'obligació de realitzar més quilòmetres sempre podrem optar per dirigir-nos cap a la Vall d'Ebo per la seua tranquil·la carretera i triar la distància que més ens convinga, això si caldria començar més prompte per a poder finalitzar tots junts.
Jorge González Moore en el seu llibre “Idees vagues, sentiments clar” ens dóna un xicotet consell que ens pot vindre bé als corredors quan repassem els nostres entrenaments i les nostres carreres: “Un no ha d'adaptar-se al canvi, sinó crear-lo”. En fi, per a meditar un poc.
No tot és “open summer” en Dorsal 19 perquè tenim carreres tots els caps de setmana i dorsaleros que pugen al podi, el passat cap de setmana ens vam trobar amb un d'eixos caps de setmana llargs, perquè vam començar corrent el divendres a Murla, vam continuar el dissabte a Sollana i Aldaia i vam acabar el diumenge en el VII Cross Arenes Alacantines Urbanova.
Curiosament en totes les carreres va pujar un dorsalero al podi, el Murla ho vam fer per partida triple amb Carmen, Linda i Máximo, a Sollana es va pujar Máximo, a Aldaia lo hizo Carmen i en el Cross Arenes Alacantines una altra vegada Máximo. Un gran èxit de trofeus i de diversió ja que la carrera de Murla va tindre continuïtat amb diverses activitats postcarrera com la piscina, sopar i ballbaile.
Agafarem forces per al pròxim cap de setmana que també es presenta amb moltes carreres i amb el Cami d'Al-Azraq.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada