Després
d'un temps és hora de tornar a posar en moviment el blog, han passat
unes setmanes d'este 2019 i ja va sent hora d'anar posant-nos al dia
de tot el que es mou en Dorsal 19, que la veritat siga dit són
moltes coses.
També
ens trobem amb molt bons resultats dels nostres dorsaleros més en
forma en este principi d'any, com el quart lloc de la general de
Màximoen la Marató de Múrcia i aconseguint a més guanyar en la
seua categoria, també amb diversos triomfs de Carmen i com no el
tercer lloc en la seua categoria de Linda en La Mitja Marató d'Oliva
que se celebrá el diumenge 3 de febrer, i que este ultim diumenge
s'ha tornat a repetir en La Mitja Marató de Benifaío.
Moltes
coses han passat, i també hem vist com els nostres trialeros no
cessen de participar tots els diumenges en les carreres que es
desenrotllen en la nostra contornada.
Però,
també hem tornat i hem vist que estem oblidant alguns punts que són
clau per a l'entrenament del corredor, estem veient que en ple
entrenament per a la Volta a la Marina o per a la marató de Treviso
se'ns obliden conceptes que si bé coneixem, ens relaxem a l'hora de
posar-los en practica.
Per
posar hui un exemple, tal vegada el més oblidat, el consum
d'alcohol, és injustificable en consum d'alcohol en l'entrenament
d'un corredor. No cal espantar-se, és només una opinió personal
que d'assegur serà agranada i oblidada per infinitat d'estudis i per
la vostra incredulitat, però el meu sentit comú em diu tot al
contrari.
Ja
se que em podeu mostrar una quantitat immensa d'articles de premsa on
més o menys diran: una copeta de vi és bona per al cor… o de
cervesa, que també amb moderació, val per a quasi tot per no dir
per a tot. No obstant això, la promoció del consum d'alcohol s'ha
de quedar en els productors, distribuïdors i en tots aquells que
tenen com a suport la venda de productes alcohòlics però no dels
esportistes ja que ens aporta més perjuís que beneficis.
No
vull emprendre ara una campanya anti alcohol perquè es que no
tindria res a fer ja que la indústria que es dedica a la producció
i comercialització de begudes alcohòliques té molts més recursos,
i els fa valdre. Ho tenen molt fàcil, això s'aconseguix amb diners.
Més publicitat, més “informes i estudis científics” auto
finançats i en forma de notícies i notes de premsa fa que en poc de
temps el que estic escrivint ara siga oblidat per tots vosaltres. Al
final, el corredor popular es queda amb el que hi ha, lo massiu, la
qual cosa a colp d'euro, arrasa i inunda amb tota la resta. I tot
això sense parlar de les relacions que també a colp de bitllet
s'establixen entre eixes empreses i les administracions sanitàries
que acaben fent-nos arribar el mateix missatge complaent… al mateix
temps que perjudicial: beure (amb moderació) és bo. I així no hi
ha manera de competir.
La
veritat és que, tot cal reconéixer-ho, este missatge en si mateix,
no interessa a quasi ningú excepte a eixos dorsaleros que vullguen
ser millors corredors. Bo, sí que podria interessar, però és que
l'altre és la llet… on pararà, que et diguen que la teua salut ix
beneficiada per fer quelcom que mola és un missatge molt potent i
“convincent”.
He
estat mirant i llegint diversos articles sobre este tema i em
pregunte: Qui diu que les begudes alcohòliques són bones per a la
salut? Perquè per exemple, i que no ens porten a confondre'ns els
seus pomposos noms, la Fundació per a la Investigació del Vi i la
Nutrició (FIVIN, el patronat de la qual està compost en exclusiva
per productors de vi… igual que els seus socis); el Centre
d'Informació Cervesa i Salut (promogut en exclusiva per l'Associació
Cervesers d'Espanya que agrupa la pràctica totalitat dels productors
de cervesa a Espanya) i la Fundació Dieta Mediterrània (el patronat
de la qual està compost primordialment per grans multinacionals de
l'alimentació, a més de sis empreses productores o reguladores del
comerç de begudes alcohòliques).
De
tot el que he llegit estos dies la meua conclusió és que el consum
moderat, siga el que siga que es considere moderat, no ens aporta cap
benefici que no ens aporte el no prendre begudes alcohòliques, ja se
que hi ha una bona part de corredors que creu que l'alcohol en baixes
dosi o amb moderació, en especial quan prové de begudes fermentades
tipus el vi o cervesa té un efecte beneficiós per a la salut, i no
vaig ara a discutir que puga haver-hi algun aspecte beneficiós en la
presa d'alcohol, però considere que seria injust el tindre en compte
només estos beneficis sense prestar atenció al mateix temps als
possibles riscos. Al cap i a la fi quan es consumix qualsevol beguda
alcohòlica ho fem –sempre referint-me al terreny de la salut- per
al suposadament bo i també, indefectiblement, per al potencialment
roín.
Procurarem
no prendre alcohol quan ens trobem immersos en un entrenament per a
una carrera, ja se que pot paréixer una postura incomoda, però pel
que fa a la salut, no hi ha quantitat d'alcohol, per xicoteta que
siga esta, que siga més beneficiosa que no beure alcohol.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada